На Тернопільщині триває облік природних ресурсів

За дорученням голови Тернопільської ОДА в Тернопільській області силами всіх адміністративних підрозділів і держаних структур  причетних до збереження та максимально єфективного використання земельних, лісових і водних ресурсів, а також  надр, розпочата планова робота щодо вивчення дійсного стану справ в цих сферах і пошуку резервів впровадження державної політики спрямованої на оптимізацію їх використання.
Створено чотири робочі групи до складу яких увійшли як господарники, чи представники місцевих адміністрацій, так і профільні спеціалісти природоохоронних органів, екоінспектори, фахівці з використання земельних, лісових, водних об’єктів та кар’єрів. Терміни проведення такої ґрунтовної ревізії намічені надзвичайно стислі – 2 лютого  2011 року.
Однією з причин, що спонукала керівництво області до таких рішучих дій, є збільшення кількості звернень громадян, які все частіше небезпідставно скаржаться на непрозорість, або і конкретні порушення при  виділенні земельних ділянок, укладання  договорів на оренду ставків, відсутність належного контролю за функціонуванням кар’єрів тощо.
Проведений аналіз дозволить розробити комплексну програму використання природних ресурсів області для підвищення економічного потенціалу краю.

Коментарі вимкнені.