У Тернополі молилися за єдність християн

17-25 січня парафія святої Софії Премудрості Божої взяли участь у молитві за єдність християн. Під проводом настоятеля храму отця Віталія Козака вірні відгукнулися на заклик вселенського архиєрея Венедикта XVI, а також блаженнішого Любомира, Глави УГКЦ, та провели цикл молитовних чувань, прохаючи у Господа дару єдності. Вірні щоденно розважали над такими тематиками: “Перебування у науці апостольській об’єднує нас”, “Різність наших обрядів виражає нашу єдність у Христі”, “Служіння Євхаристії у надії”, “Жива віра у воскресіння”, “Покликані до служби об’єднання” тощо.

Традиційно 43-ій рік поспіль у католицькій церкві проходять подібні молитви, – повідомляє прес-служба єпархії. У молитві беруть не тільки католики, а й велика кількість некатолицьких спільнот: православні, англікани, різні протестантські організації. Цьогорічним гаслом для розважань стали слова з книги Діянь Апостолів запропоновані християнами Єрусалиму: “Вони постійно перебували в апостольській науці та спільності, на ламанні хліба й молитвах” (Ді. 2, 42).

-1 thoughts on “У Тернополі молилися за єдність християн

  • 18:10 | 25.01.2011 о 18:10
    Permalink

    Ті молитви – як мертвому кадило, ліпше би наші отці менше дбали про свій достаток, а діяли з християнським благочестям, турбувалися про свою паству і були би жертовнішими у житті. Принаймні, не знаю жодного простого отця – мецената, самаритянина, альтруїста.

Коментарі вимкнені.