На Тернопільщині тривають планові спеціальні чотириденні збори з офіцерами

На Тернопільщині в 11-й окремій гвардійській артилерійській бригаді 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України тривають планові спеціальні чотириденні збори з офіцерами управління бригади. Вони проходять у рамках командирської підготовки під безпосереднім керівництвом командира бригади полковника Сергія Корнійчука.

Під час зборів близько сорока офіцерів управління військової частини мають засвоїти теоретичні основи ведення операцій і бойових дій армійського корпусу та артилерійської бригади зокрема, визначити свій рівень знань із предметів командирської підготовки і визначити роль конкретної посадової особи під час застосування військових частин у стабілізаційних діях.

До цього заході військовослужбовці бригади готувалися ретельно. За словами полковника Сергія Корнійчука особливістю цих спеціальних зборів є те, що їх тематика присвячена саме стабілізаційним операціям армійського корпусу.

– Це дії, які потребують від офіцерів особливих знань як міжнародного гуманітарного права, так і законодавчої вітчизняної бази. Зокрема щодо умов застосування військ армійського корпусу, військової частини, ролі і місця у цьому процесі нашої артилерійської бригади і конкретної посадової особи, – зазначив полковник Сергій Корнійчук.

Він також відмітив, що під час тактичної підготовки проведено групову вправу, де офіцери управління виконуючи обов’язки на своїх посадах надавати пропозиції в замисел командира військової частини на ведення бойових дій бригади у складі корпусної артилерійської групи в ході стабілізаційної операції армійського корпусу.

Також полковник Сергій Корнійчук наголосив, що попри проведену напередодні та в ході зборів серйозну роботу, у цьому напрямку залишається чимало проблемних питань, які потребують не тільки детального вивчення, але й глибокого аналізу і вдосконалення.

Завершаться спеціальні збори 23 грудня контрольними заняттями, після чого будуть підведені підсумки.

Василь Лабай

Коментарі вимкнені.