На Тернопільщині відбувся третій Всеукраїнський зимовий табір «Ліствиця-2011»

Уже втретє Синодальне управління УПЦ Київського Патріархату у справах молоді з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета провело Всеукраїнський православний молодіжний табір «Ліствиця-2011». Табір проводився на базі Санаторію реабілітації в мальовничому селі Більче-Золоте Тернопільської області, двері якого були гостинно відчинені з 24 по 30 січня.

Збагатитися духовно, поспілкуватися з давніми друзями та цікаво провести час приїхало близько сорока молодих людей з різних областей України. Цей тиждень видався надзвичайно захопливим для всіх учасників. Проводилося чимало чудових заходів. Серед них – відвідини давнього печерного монастиря в урочищі «Монастирок», пізнавальний похід до православного храму та краєзнавчого музею міста Чорткова, спуск до печери «Вертеба», підйом в гори та власноруч приготований смачний обід на вогнищі, милування краєвидами зимової Тернопільщини. Особливо незабутніми стали вечори, на яких кожен з учасників молодіжного табору міг продемонструвати глядачам свої таланти.

Духовними наставниками таборян були священики різних єпархій нашої Церкви. Серед них: священича родина отців Юрія, Петра та Володимира Стедблин, протоієрей Петро Миськів, настоятель Свято-Михайлівського храму в с. Більче Золоте; протоієрей Володимир Буграк, священики Роман Вакуленко, Валентин Гордіюк, Петро Данильчик, Микола Марусяк, Роман Дорош; насельник Жидичинського монастиря ієродиякон Пимен (Мартинов). Духовенство очолювали ранкові та вечірні молитви, звершили Божественну Літургію, під час якої таборяни приступили до сповіді та причастя, проводили змістовні лекції, сіючи в душі молоді добре та вічне.

Узагалі ж можна сказати, що погода не дуже сприяла зимовому настрою, але це не стало на заваді щирому спілкуванню та гарній атмосфері, яка панувала протягом перебування на Тернопільщині. Не зважаючи на прохолодну погоду, у душах молодих людей залишилися теплі спогади та щире сподівання на нову зустріч у таборі. Адже дні, проведені тут, – казкові й незабутні!

Катерина МАЗУРЕНКО

Інформаційне управління УПЦ Київського Патріархату

Коментарі вимкнені.