На Тернопільщині за отримання хабарів міліціонери затримали директора ліцею та лікаря-травматолога

Працівниця освітньої галузі вимагала п’ятсот євро за оренду підвального приміщення навчального закладу, а медик готовий був видати фальшиву довідку про непрацездатність за дві тисячі гривень.

Так, працівники Тернопільського обласного управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю за вимагання та отримання хабарів затримали керівницю навчального закладу Кременеччини та лікаря травматологічного відділення однієї з лікарень Чортківщини.

Педагог спокусилася на п’ятсот євро, коли до неї з проханням надати в оренду приміщення звернувся приватний підприємець. Чоловік готовий був обладнати підвал під склад металопластикових конструкцій, от тільки натяк на те, що доведеться платити не лише в касу навчального закладу, а й у кишеню керівниці, трохи збентежив бізнесмена. Та освітянка твердо стояла на своєму. Двісті євро погодилася взяти як завдаток, а решту тоді, коли всі документи буде підписано та погоджено. Та привласнити кругленьку суму завадили міліціонери.

Не дали правоохоронці підзаробити на видачі фальшивої довідки і лікарю-травматологу. До медика звернувся пацієнт з проханням видати йому документ, який би засвідчив непрацездатність упродовж останнього місяця, Лікар одразу вчинив правильно, запевнивши прохача, що у випадку не звернення до медичного закладу, жодного документа видано бути не може. Але спокуса збагачення взяла гору. Тому ескулап додав: якщо за дві тисячі гривень, то він зробить усе можливе. І справді, на момент передачі хабара в руках пацієнта була довідка, що він перебував на лікарняному зі зламаною ногою.

Наразі стосовно затриманих міліціонери порушили кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, – отримання  хабара службовою особою. Покарання за це – позбавленням  волі  на  термін  від  п’яти до десяти років.

 

Коментарі вимкнені.