На Тернопільщині замість „Зірниці” провели гру „Легенда УПА”

У Тернопільській області на офіційному рівні провели гру „Легенда УПА”. Старшокласники зі всіх районів два дні показували свої знання з історії повстанського руху на Україні, змагалися в туристичних та спортивних вправах, – пише Gazeta.ua.

„Легенду УПА” позиціонують як альтернативу грі „Зірниця”, яку цьогоріч повинні проводити освітяни, згідно наказу міністра Дмитра Табачника.

“Від 2003 року “Легенду УПА” в нашій області проводили щороку, за винятком двох. Тоді Янукович був премʼєром. У ці роки адміністрація не виділяла кошти. Цього року, попри те, що є наказ про „Зірницю”, сприяння від обласної влади було”, — повідомив голова обласного осередку організації „Молодіжний націоналістичний конгрес” Віталій Вовк.

Раніше націоналістам пропонували долучитися до організації “Зірниці”. Однак, ті відмовилися. “Легенду УПА” цьогоріч присвятили 100-річчю від дня народження маловідомого члена проводу ОУН, багатолітнього політвʼязня Михайла Сороки.

“Школярі змагалися в орієнтуванні на місцевості, туристичній техніці. Ввечері провели брейн-ринг на повстанську тематику. Попри те, що питання були взяті зі шкільної програми, деякі команди показували доволі низький результат”, – констатує Вовк.

Другого дня змагань школярі провели теренову гру. Шукали прапор, а потім провели бій за нього.

Переможцями гри стала команда Бучацького району.

Коментарі вимкнені.