На Тернопільщині затримано групу крадіїв худоби та мінеральних добрив

Оперативники Підгаєцького райвідділу міліції Тернопільської області  за підозрою у вчиненні крадіжок худоби  затримали групу зловмисників – жителів Козівщини. Як поінформував перший заступник начальника обласного управління внутрішніх справ Валерій Загородній, затримані виявилися причетними до злодіянь,  пров‘язаних із крадіжками не лише худоби та коней, а й мінеральних добрив. Та й географія злочинної діяльності  зловмисників не обмежилася лише місцевістю, де вони мешкають. Встигли наслідити крадії і в сусідньому  Підгаєцькому і, навіть, Теребовлянському районах.  Зрештою, міліціонерам доведеться ще встановлювати  епізоди злодійського ремесла лиходіїв як і решту осіб, що можуть бути причетними до їхньої зграї. Допоки затриманих двоє –35-річний раніше судимий грромадянин та його 21-річний спільник.

Чи не найбільше потерпіла від злодіїв родина, котра  займається розведенням племінної худоби.  За два рази з пасовища зникли шість голів з їхньої череди.  Зі слів начальника Підгаєцького райвідділу внутрішніх справ  Петра Процика, збитки, завдані потерпілим становлять майже тридцять тисяч гривень.

Зловмисники двічі навідувалися до череди. Наприкінці жовтня минулого року зникло двоє річних телят. Через місяць зловмисники взяли ще більше – три корови та теля. Худобу викрадали з пасовища в той час, коли ніхто з власників не наглядав за стадом.

Як згодом вдалося встановити оперативникам, зловмисники перед вчиненням крадіжки, що називається, розвідували ситуацію, коли і як можна непомітно викрасти  живий товар. Коли ж переконувалися, що діяти можна безпечно, відв’язували худобу і гнали до себе додому. Там швидко збували заготовачам, видаючи за власність. Гроші, отримані від продажу, витрачали на свої потреби.

Міліціонери також встановили, що крадіжка двох коней та двадцяти п’яти мішків селітри – теж справа рук худобокрадів. Ці втрати понесли жителі Козівського та Теребовлянського районів

Коментарі вимкнені.