На Тернопільщині затримати грабіжника допоміг небайдужий громадянин

Тернопільські податкові міліціонери з початку року виявили 14 економічних злочинівУ Кременці Тернопільської області приїжджий грабіжник із сусіднього Збаразького району спланував злочин до найменших деталей. На кримінальний промисел вийшов на віддалену вулицю. Під прикриттям темряви очікував випадкових самотніх перехожих. Навіть запитання спеціальне придумав для потерпілих, щоб відволікти їхню увагу та придивлятися, що можна відібрати.

Як розповів заступник начальника Кременецького райвідділу внутрішніх справ Володимир Галевич, 21-річний лиходій підстеріг виховательку місцевого садочка, яка поверталася з роботи. Грабіжник підійшов до жінки із запитанням, як пройти до ботанічного саду. Не підозрюючи нічого поганого, потерпіла взялася пояснювати невідомому гостеві маршрут. Раптом сильний удар в обличчя звалив її на землю, а зловмисник, підхопивши сумочку, кинувся тікати. Потерпіла втратила цінності на суму понад три тисячі гривень.

Скористатися легкою наживою грабіжникові не дозволив небайдужий місцевий житель. Почувши крик, чоловік вибіг на вулицю із будинку.Кременчанин допоміг жінці, розпитав, що сталося, зателефонував у райвідділ. Невідомий тим часом намагався втекти. Не гаючи часу, чоловік кинувся наздоганяти грабіжника. Житель райцентру був на машині. На виклик оперативно прибули й працівники райвідділу міліції. Чоловік показав правоохоронцям, де саме міг заховатися грабіжник. Міліціонери замкнули кайданки на руках злочинця, а потерпілій повернули майно.

Стосовно підозрюваного порушено кримінальну справу за ч.2 ст.186 «Грабіж» Кримінального кодексу України. За подібне злодіяння передбачено від чотирьох до шести років позбавлення волі. Та чи тільки ця стаття ляже в основу обвинувального висновку, – покаже час. Адже міліціонери перевіряють причетність затриманого до вчинення інших злочинів, – повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області.

Коментарі вимкнені.