На третьому тижні цього року почалось зниження захворюваності на грип

Січень розпочався зниженням захворюваності на ГРВІ та грип, що пов’язано із Новорічними та Різдвяними канікулами.

«За 1 тиждень 2011 року в області було зареєстровано 2563 випадки ГРВІ та грипу, що у 1,9 рази менше, ніж за попередній тиждень», – каже головний державний санітарний лікар Тернопільської області Степан Дністрян.

На 2 тижні захворюваність почала дещо зростати, проте вже за 3 тиждень знову відмічено зниження – на 20,0 % у порівнянні з попереднім тижнем.

За цей період в області зареєстровано – 2940 випадків ГРВІ, що складає 28,0 на 10 тис. нас. при епідемічному порозі – 45,2. В структурі захворюваності 55,2% складають діти до 18 років.

Відмічається незначне зростання захворюваності школярів, питома вага захворівших школярів зросла із 22,3% за 2 тиждень до 25,9%. Госпіталізовано за тиждень 192 особи, в т.ч. 129 дітей. Смертельних випадків немає.

В області продовжується імунізація населення проти грипу. Щеплено 18 279  осіб. Жодного випадку ускладнень після вакцинації не зареєстровано.

Щоденно здійснюється лабораторний контроль по виявленню збудників грипу. За січень 2011 року проведено 120 досліджень методом полімеразно-ланцюгової реакції – підтверджено 9 випадків грипу «В». За допомогою інших методів лабораторних досліджень (проведено 982 досліджень,  виявлено в 7 випадках – збудник сезонного грипу «А», в 9 випадках – грип «В» та в 14 випадках інші грипоподібні вірусні захворювання).

Санітарно-епідеміологічною службою проводяться всі необхідні профілактичні та протиепідемічні заходи, спрямовані на недопущення епідемії грипу на території області.

Коментарі вимкнені.