Nameless – 19 років!!!!

Сьогодні, 28 лютого виповнюється 19 років з дня заснування гурту Nameless (UA, Ternopil).

Вітаємо творчий колектив з “майже” ювілеєм! Бажаємо натхнення, творчості та вдячних слухачів.

Довідка

Гурт „Nameless” (в перекладі з англ. „Ті, що втратили імена”. Назва запозичена з роману Урсули Ле Гуїн «Чарівник Земномор’я») заснований в лютому 1992 року і є чи не найстарішим з нині існуючих в Тернополі колективів. Взявши за основу естетику 60-х років минулого століття, „N” з перших живих виступів відрізнявся оригінальністю звучання та нестандартними музичними рішеннями. В перші роки гурт активно концертує, грає на спільних площадках з „Плачем Єремії”, „Мертвим Півнем”, „Щастя”, „Тартак”, „Фактично самі”, „Мотор’рола”, „Годо”, „+GG+” та ін., бере участь у найзначніших вітчизняних фестивалях, гастролює по Україні. Паралельно записуються й перші альбоми групи на звукозаписуючих студіях Тернополя, Львова та Києва.

„Nameless” один з перших рок-гуртів на вітчизняній сцені, що розпочали експерименти з перформенсами та відео-супроводом концертів. Новаторський підхід групи мав значний вплив на формування творчості цілої плеяди яскравих постатей тернопільської рок-сцени „С.К.А.Й.”, „Ті, що падають вгору”, „ZSUF”, „Electrostatic Death”, „Зелені Сестри”, The gEE’s, ОрАндж, Los Colorados, Red Cardinals, Бульдозер та ін.

У 2004 році внаслідок важкого гастрольного графіку та внутрішніх протиріч, „Nameless” тимчасово припиняє діяльність. Частина музикантів гурту перебирається жити до столиці (серед них – Ігор Пелих, відомий телеведучий каналу ICTV – земля йому пухом; Олег Ломаковський – нині барабанщик гурту „Щастя”; Сергій Недашковський – нині барабанщик гурту “С.К.А.Й.”; Валерій Мєльніков – нині басист гурту „Вася Club”), решту ж учасників поринули у власні літературні, музичні та образотворчі проекти.

Влітку 2007 році учасники „Nameless” вирішують відновити діяльність гурту. На київській студії „ДЗЗ” записано новий альбом „Шось сталось у лісі…”, починаються клубні виступи та презентації диску.

Сьогоднішні клубні концерти „Nameless” – це дві-три години авторської музики на блюзовій та нео-психоделічній основі з елементами “шуґейзингу” та кілька кавер-версій на пісні Девіда Боуі, Pink Floyd, The Beatles, Velvet Underground, The Fiery Furnaces, The Brian Jonestown Massacre, що відповідає мистецьким впдобанням групи. Враження від виступу підсилює і спеціально виготовлені відео-сети, які супроводжують концерти.

Склад „Nameless”: Світлана Фролова – вокал, бас; Наталія Возняк – вокал, альт, клавіші, флейта; Сергій Шийка – соло-гітара; Зорян Безкоровайний – гітара, вокал; Андрій Дунець – барабани; Анатолій Лещишин – губна гармоніка.

-1 thoughts on “Nameless – 19 років!!!!

  • 09:20 | 1.03.2011 о 09:20
    Permalink

    Ві-Та-Є-Мо!!!

Коментарі вимкнені.