Нелегали, які планували добратися до Німеччини, зупинилися у райвідділі міліції на Тернопіллі

Наприкінці березня тернопільські правоохоронці затримали п’ятьох нелегальних мігрантів.

Близько десятої години вечора рефрижератор марки «ДАФ», що прямував до західного кордону, зупинився на автозаправці поблизу райцентру Збараж у Тернопільській області. Доки працівники автосервісу обслуговували автомобіль, яким керував 25-річний іноземець, із фургону вилізли невідомі особи та втекли у невідомому напрямку.

Що саме змусило нелегалів так поступити, правоохоронці ще з’ясовують. Можливо, нестерпними видалися умови кількаденної поїздки, нестача їжі, або якісь інші причини. Серед іноземців була вагітна жінка, яка невдовзі мала народити. Можливо, саме вона не витримала тривалої поїздки чи потребувала допомоги медиків. Як би там не було, але нелегали розрізали тент у фургоні й розбіглися у різні сторони.

Про втечу нелегалів дізналися тернопільські міліціонери. Двох втікачів вони затримали на автодорозі, де іноземці намагалися зупинити попутний транспорт. Ще трьох співробітники підрозділів боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми розшукали вночі у лісі.

В іноземців не було жодних документів, що посвідчують особу.

25-річний водій автомобіля, який перевозив нелегалів, перетнув митний кордон України в пункті пропуску «Порубне» у Чернівецькій області. Умови, в яких перевозили людей, вражають. Жінка та четверо чоловіків перебували у невеличкому, спеціально обладнаному сховку, де харчувалися й спали щонайменше чотири доби.

Транспортний засіб міліціонери доправили на термінал митниці у Тернополі. Стосовно нелегальних мігрантів складені адміністративні протоколи.

Коментарі вимкнені.