Плов з мідіями

300 г заморожених мідій, 1 цибулина, 1 морквина, 1 скл. пропареного рису, 2 ч. л. цукру, 2 ст. л. томатної пасти, олія, 2 скл. води (приблизно) сіль, спеції за смаком (мій варіант: свіжозмелені чорний перець та коріандр, червоний гострий мелений перець, мускатний горіх).
Я плов завжди роблю в одній посудині – в каструлі. І тут так. На олії підсмажиуюдрібно порізану цибулю, коли вона трішки попрозорішає, додаю потерту моркву, перемішую. Готую до м*якості. Додаю томат, перемішую, кидаю мідії (не розморожені), перемішую. Вони віддають воду, тому лишаю трішки потушкуватися, солю, кидаю всі спеції. Заливаю водою. Коли вона закипає, кидаю рис і зменшую вогонь, варю до готовності. Іі залишаю десь на 30 хвилин (коли не голодна, на фотці плов відразу після, не витримала). Ну і всьо. За бажанням можна додати порізаної зелені. Я не додавала. І так добре вийшло. Ну, смачного посту і вам!

Дарія Мурмуєнко

Коментарі вимкнені.