Олег Покальчук вважає, що прокляття української політики тягнеться ще з далекого минулого

фото: Чиста політика

Нову книгу про вплив минулого на сучасну поведінку людства і про те, як формувалась політична еліта України, у Тернополі презентував відомий письменник та соціальний психолог Олег Покальчук, брат покійного літератора Юрія Покальчука. Лауреат першого фестивалю “Червона рута” Олег Покальчук розповів тернопільським читачам про власне бачення української історії та міфи у ній, – пише TV4.

Олег Покальчук уже багато років досліджує психологічні проблеми та фобії українського суспільства, а вітчизняну політику називає юродивою. Він переконаний, що її прокляття тягнеться ще з далекого минулого, коли українцями маніпулювали різні сили, тому і дійшов виснокву, що український народ ще не став нацією.

Олег ПОКАЛЬЧУК письменник, соціальний психолог: «Те, що ми успадкували і те, чим ми користуємся, це такий, ну перелицьований, міф радянських часів, який у свою чергу був перелицьований з міфу царських часів, який у свою чергу був перелицьований з ломоносівських часів і зі спроби дати московській монголо-татарській спільноті якусь більш прозахідно-орієнтовану ідентичність, навіть не прозахідну, а, скажімо, візантійську якусь культурно-історичну»

Під час зустрічі із читачами та журналістами Олег Покальчук не лише провів глибокий екскурс у європейську історію, а й розповідав про народження своєї книги “Тремтячі еліти”, яка доводить, що на формування української політики завжди намагались вплинути, а український етнос виник з людей, котрі прагли будь-якою ціною вижити. Звідси – і незрілість політичної еліти, і хвороби українського суспільства. Олег ПОКАЛЬЧУК вважає, що багато історичних фактів треба переглянути і вернутись до витоків історії.

Олег ПОКАЛЬЧУК  зазначив: «Там немає політичних акцентів, я маю на увазі стародавню історію, і ми є інтегральною частиною цієї історії, тому треба дивитися на події дев’ятого і суміжних століть під тим самим кутом зору, як на це дивляться європейські історики на свій час, свої події і сукупно оцінювати це явище. Ми маємо купу якихось міфологем і вигадок про людей, які так не називались, так не поводились і вони реально не існували. І основа цього всього, на жаль, була політична, щоб звести якось, значить, в слов’янофільських тенденціях народи царської імперії і сукупні.»

Книга Олега Покальчука уже є в книгарнях Тернополя.

 

Коментарі вимкнені.