Оля Биндас просила Миколая про автограф Пономарьова

Тернопільські гурти переспівають пісні хіт-параду Територія А. 16 грудня у пабі Хмільне щастя тернополяни зможуть почути давні пісні Скрябіна, The Вйо, Ірини Білик, ВуЗВ, Марини Одольської, Братів Карамазових та інших у виконанні тернопільських гуртів. На свій лад добре відомі композиції переспівають: Алоізій карамболь, Називний відмінок, Фа мажор, Орандж, Зефір, Not For Sale та 100 хвилин. Організатор концерту Оля Биндас каже, що важко викинути з пам’яті той період. Про це та інше вона розповіла Погляду.

Територія А відіграла важливу роль в історії української музики, вона дала початок багатьом теперішнім зіркам, таким як Скрябін, ВВ, Ірина Білик і т.п. І багато хто погодиться зі мною ,що їхня стара творчість більш вартісна і цікавіша, ніж теперішня. Це перший український хіт-парад, котрий тривав 10 років з вересня 90-го по вересень 2000, тому важко викинути зі своєї пам’яті ціле десятиліття. І я думаю, багатьом буде приємно згадати і відчути ностальгію, навіть самим музикантам було приємно відчути себе в ролі Фантома -2, The Вйо, чи інших знаменних виконавців цього періоду.

Спочатку я думала зробити просто вечірку, де будуть звучати композиції з хіт-параду і транслюватись кліпи. Планувала запросити якийсь один-два гурти, щоб заспівали декілька каверів. Проте, друзі підказали мені ідею, що можна зробити повноцінний концерт і долучити значно більше гуртів. Я запропонувала тим командам, які неодноразово виступали у наших тернопільських пабах і арт кафе. Згодом, ідея поширилась у музичному колі і багато хороших, досвідчених музикантів, а також молодих і перспективних гуртів, виявили бажання взяти в такому участь.
Пам’ятаю, як ми з сестрою кожного дня переглядали цей хіт-парад , не пропускали жодного виходу. Тоді я і мій кращий друг фанатіли від Олександра Пономарьова, а моя сестра і його сестра – від Юрка Юрченка. Ми навіть сварились хто скільки мільйонів раз голосуватиме за своїх улюбленців:) Ще пам’ятаю, як написали лист до Миколая, де просила щоб він мені приніс автограф Пономарьова і як моя мама викручувалась з тої ситуації.
Ну ,не буду поки видавати всієї інформації, але в моїх планах є привезти реальних учасників Території А десь з наступного року:) Декого з них уже вдалось відшукати.
Концерт буде веселим, як мінімум, наповнений позитивом і талановитими творчими людьми. Я долучилась до підготовки деяких гуртів і можу сказати з впевненістю, що вони зробили навіть більше, ніж треба, мені дуже сподобався їх серйозний підхід. Дехто за 2 місяці до концерту почав готуватись, декому я намагалась підказати, що саме могло б підійти під стилістику їхньої групи, які краще композиції обрати, дехто сам обирав.
Я заздрю білою заздрістю тим людям, які вперше почують те, що підготували для них гурти, я була дуже здивована, приємно вражена , коли почула композиції в їх обробці вперше. Гості нашого дійства почують композиції як в оригінальному вигляді, так і в кардинально іншому. Хороший настрій і купа вражень будуть гарантовані!

Коментарі вимкнені.