Опозиція дискредитує Україну, а «Пласт» на американські долари організовує безпорядки

Німецька кінострічка «Життя інших» розповідає історію драматурга Георга Драймана, який після смерті друга-режисера вирішив написати статтю про самогубство в Німецькій Демократичній Республіці, де наводиться прихована від широких мас статистика (НДР знаходиться на другому місці в Європі за кількістю суїцидів). Він опублікував статтю в західнонімецькому журналі «Шпігель» і вона викликала скандал. «Штазі» після цього обурилася і почала рискати: хто посмів дискредитувати соціалістичну державу в очах західних капіталістів?

За часів СРСР так само будь-яка правдива інформація про стан речей в державі сприймалася як брехня, що підриває основи найкращого ладу у світі, та прояв антипатріотизму.

А тепер сучасні часи. Нардеп від «регіонів» Максим Луцький на своє щастя побував в США і зробив «гострі» висновки:
«Могу сделать неприятный вывод. Представители оппозиции, которые не выезжают оттуда, к сожалению, не работают на имидж нашего государства, а, наоборот, его уничтожают. Сложилось такое впечатление, что ничего хорошего они нашей стране не желают. Рассказывают, как их здесь угнетают, и под этим «соусом» выпрашивают деньги у финансовых организаций, чтобы финансировать потом какие-то мероприятия, которые в первую очередь подрывают имидж нашего государства.

Мы пролистали финансовый отчет нескольких организаций (они есть в открытом доступе) и увидели фотографии чеков в сто тысяч долларов для финансирования организации “Пласт”. А мы прекрасно знаем, что ее представители здесь занимаются организацией массовых беспорядков, хотя утверждают, что занимаются воспитанием молодежи».

Тобто це все «клята» опозиція винна, що Україна опинилася на рівні африканських країн? Вона ж бреше про рівень корупції в державі, тому нам не треба приймати поправки до законів від Transparency International для запобігання зловживань? І, напевно, українські журналісти самі кидаються на міліціонерів, а ті лише захищаються? Ну так, справжнім бізнесменам не важко вести бізнес в нашій державі, а скиглять на долю тільки спекулянти та недобросовісні ділки. Нашим громадянам живеться весело і ситно (адже скоро на нас чекає Євро-2012). А Глобальний рейтинг якості життя складали неуки, яким нашіптували опозиційні «недоброзичливці».

А що це за організація «Пласт»? І що корисного вона зробила? За американські сотні тисяч доларів щороку проводять 130-150 таборів для 5 тис. дітей, де виховують майбутніх «бойовиків»? А все, щоб дестабілізувати рай на українській землі. Те, що з лав цієї організації виходять відомі економісти, адвокати, викладачі, громадські лідери, бізнесмени, – просто збіг обставин.

Пану Луцькому краще передивитися стрічку «Життя інших» (і довідатися, чим закінчилася боротьба за «істинну правду») та краще вивчати досвід американських колег з побудови потужної держави. Бо оцінюватимуть не за рівнем словесних баталій, а зробленими справами та кінцевим результатом.

Леся Оробець

Коментарі вимкнені.