Перед виїздом до ОАЕ перевірте, чи ваші долари не фальшиві

В МЗС дали кілька рекомендацій громадянам України, які планують подорожі до Об’єднаних Арабських Еміратів, Держави Катар та Королівства Бахрейн, а зокрема порадили перевіряти долари на справжність перед від’їздом до цих країн. Про це повідомив речник МЗС УКраїни Олександр Дикусаров, пишуть Відомості.

За інформацією Посольства України в ОАЕ, на території Об’єднаних Арабських Еміратів, Держави Катар та Королівства Бахрейн останнім часом збільшилася кількість фактів виявлення у іноземців, в тому числі громадян України, фальшивих доларових купюр.

При цьому в кримінальному законодавстві Об’єднаних Арабських Еміратів спроба обміну підробленого грошового знака кваліфікується як злочин проти держави. Під час проведення попереднього слідства, яке може тривати від кількох тижнів до кількох місяців, в особи, що намагалася збути грошові знаки, вилучається паспортний документ, обмежуючи таким чином її право на виїзд з країни. Витрати на проживання та перебування в країні в такому випадку місцевими компетентними органами не компенсуються.

З огляду на це МЗС України рекомендує громадянам України звертатися до банківських установ для перевірки валюти перед виїздом до Об’єднаних Арабських Еміратів, Держави Катар та Королівства Бахрейн.

Як перевірити долар на справжність читайте тут

 

Коментарі вимкнені.