«Підкамінь-2011»: виступали без музиканта, бо той погано себе почував (фото)

Перша фестивальна ніч під каменем-велетнем пройшла дравово, дружньо та енергійно. Ведучий фестивалю «Підкамінь-2011» по черзі оголошував музикантів, глядачі невтомно скандували назви гуртів, та танцювали під етнічні та рок-мотиви. Нагадаємо, учора виступали такі гурти, як «Верлібена» з Сімферополя. Грали вони у стилі український блюз. Далі – київська «Дримба да дзиґа» зі своїм не одним десятком фольк-рокових композицій. Потім атмосферу «Підкаменя-2011» наповнювали фолком, етно, інструменталом з елементами сучасної музики, i елементами року кияни «АтмАсфера». Етно-рок фундація «ТаРУТА» і\ сопілкою, акустичною та бас гітарою, скрипкою, та якісним автентичним співом не давали глядачам заснути. Коли ж на сцену вийшли ще одні кияни – гурт «Веремій» – земля фестивалю «Підкамінь-2011» здригнулася, адже назва гурту – не що інше, ніж безладний виплеск енергії, а колись так ще й називали дракона, що за легендами жив на Західній Україні в ХIII-XIV ст.

Хедлайнерами першого фестивального дня стали «Тінь сонця», котрі, незважаючи на погане самопочуття бандуриста відіграли практично увесь концерт без нього, акустично. При цьому це не позначилося на настрої та енергії глядачів, котрі витанцьовували, підскакували, крутилися, підспівуючи музикантам, адже гурт представляє унікальний в світі жанр «козацький рок», змішавши у своєму звучанні бандуру та скрипку з традиційним для рок-музики гітарним супроводом. За кілька пісень до завершення виступу бандурист таки вийшов на сцену. Публіка підтримала його схвальними оплесками.

Але на цьому розваги не припинялися. Зі спеціального радіоавтобуса на всю територію фестивалю гриміла нічна українська дискотека. Будь-хто міг замовити там пісню для друзів. Тривала трансляція драйву аж до 9 ранку. І вже в 10 музику знов вмикнули. Але цього розу для того, аби розпочати майстер-клас по вивченню різноманітних танцювальних рухів. Приз переможцям обіцяли «ящик чогось, що молоді пригодиться з самого ранку».

Нагадаємо, сьогодні очікується обряд вінчання на сцені фестивалю «Підкамінь-2011», а також виступи гуртів «ДоСхідСонця» (Львів), «Називний Відмінок» (Тернопіль), «Ренесанс» (Ірпінь) «BAndurbaND» (Харків), «КораЛЛі» ( Івано-Франківськ), «Русичі» (Білгород –Дністровський), «Гайдамаки» ( Київ). Хедлайнерами завтрашнього дня, обіцяють організатори, будуть «ОтВінта». Крім них будуть ще «МАРІСЕН» (Львів), Теодор Кукуруза, гурт Остапа Стахіва, Тараса Курчика; народне карооке; виступи гуртів «Другий поверх» (с. Пониковиця Бродівського району), «Шосте чуття» (Львів), «Тарасова ніч» (Львів), «Оратанія» (Львів).

Якшо ж ви ще ніколи не бачили святкового феєрверку на фестивалі «Підкамінь-2011», то приїжджайте 24 липня о 24.00, і не зможете опустити очі додолу.

Люба Вовк, «Погляд»

Фото Вікторія Видаш та Андріан Кутрань

Коментарі вимкнені.