Підприємство Івано-Франківщини привласнило кошти для освітянських закладів Тернопільщини

У Тернопільській області співробітники Служби безпеки України викрили механізм привласнення коштів з державного бюджету України, що призначалися для освітянських закладів. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

 

Встановлено, що одне з приватних підприємств Івано-Франківської області, вигравши тендер, зобов’язалося поставити для шкільних закладів освіти 380 тонн вугілля певних якісних показників на загальну суму близько 980 тисяч гривень.

 

Однак, під час проведення документальної ревізії фінансово-господарської діяльності районного відділу освіти було встановлено, що приватне підприємство постачало кам’яне вугілля, якісні показники якого не відповідають тендерній документації та умовам укладеного договору. У такий спосіб державі було завдано збитків на суму понад 310 тисяч гривень.

 

Слідчим відділом УСБУ в Тернопільській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

 

Нещодавно працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Тернопільській області в ході проведення оперативно-розшукових заходів по виявленню порушень законодавства у сфері державних закупівель викрили злочинну схему розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах.

 

Коментарі вимкнені.