Півтисячі тернополян підтримали скаргу проти забудови сектантами джерела

6 червня відбулася передача скарг від групи мешканців м.Тернополя до міської прокуратури та в міський відділ УМВС України стосовно незаконної забудови території джерела в Парку Національного Відродження групою парафіян, що не визнані жодною з конфесій міста та належать, за їх словами, до Католицької церкви Непорочного Серця Марії. Опираючись на статті Кримінального кодексу та враховуючи викладені у скаргах факти, що свідчать про неправомірне захоплення земельної ділянки в місці, що належить громаді Тернополя, та посилаючись на публікації в місцевихЗМІ, активісти громади просять у владних інстанцій розібратися в ситуації, згідно своїх повноважень та обов’язків. Своми підписами підтримали скаргу близько пів тисячі тернополян.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому, на завдання Кабміну України, до джерела вже приходила комісія на чолі з заступником голови Державної архітектурно-будівельної інспекції Тернопільської області Богданом Вавриком. Її завданням було інспектувати дану забудову на предмет встановлення забудовника, оскільки такий не був встановлений судом під час розгляду справи. Перші висновки від комісії мали б бути оприлюднені ще 31 травня. Проте донині громада міста не змогла отримати чіткої відповіді на питання, які ж порушення виявила комісія, та чи вдалося встановити замовника будівельних робіт, що ведуться надзвичайно швидкими та масштабними темпами. Голова комісії, Богдан Ваврик, обіцяв пану Івану, за зверненням якого на гарячу лінію уряду, власне, й була створена дана комісія, що письмове рішення комісії той зможе отримати поштою в п’ятнадцятиденний термін (як і передбачено законом), тобто десь в 20-их числах червня.

А тим часом сектанти розбудовують територію і навіть перенесли місце розташування джерела. Згідно їхніх слів, вони викопали нову криницю. Дивує лише, на яких підставах, та згідно яких документів, адже зміна природного вигляду земельної ділянки, котра є об’єктом природно-заповідного фонду повинна була б каратися законом. При цьому, коли в неділю, 5 червня, кілька тернополян зайшли на територію забудови, аби напитися води з джерела, то не змогли цього зробити. Бо жінки обступали їх, ходили навкруги, промовляючи молитви та співаючи пісень про Марію, лякали присутніх передбаченнями про народження мертвих дітей. Кілька з них навіть ставали на коліна прямо в яму з джерелом та загороджували, обіймаючи, шланг, через який вода з джерела витікає за межі «церкви». А чоловіки-прихожани кілька разів навіть шарпнули за одяг одного із спраглих активістів громади. Загалом же парафіяни не змогли пояснити гостям (котрі до речі, згідно закону України, перебували в громадському місці та хотіли скористатися своїм правом громадянина України – напитися води з джерела, котре є власністю громади міста), чому воду потрібно пити прямо зі шланга, та ще й за межами забудованої сектантами території. Тому обурені тернополяни викликали міліцію. В черговий раз були складені акти про перешкоджання доступу до природніх надр цієї землі та про самовільне захоплення території та незаконне будівництво.

Поспілкувавшись з «потерпілими» та ображеними хлопцями, стає відомо, що вони вже навіть пробували звертатися до свідомості кількох місцевих депутатів, закликаючи підтримати протест громади проти забудови парку. Але наразі не було помітно жодної ініціативи та активності від народних обранців. Дехто з них взагалі не бажає вплутуватися в цю справу, оскільки вважає це «справами релігійними». Очевидно, не вникаючи в те, що жодна конфесія Тернополя не визнає релігійну громаду в парку, як істинних віруючих. Найбільшу підтримку наразі обурені тернополяни отримують лише від Ігора Липки- директора об’єднання парків культури та відпочинку Тернополя, котрий ще на першій зустрічі противників забудови пояснив людям ситуацію та юридичні моменти судових розглядів. Тернополяни, котрі об’єдналися в своєрідний рух «Антисекта» дуже просять депутатський корпус також допомогти і посприяти вирішенню даної проблеми, оскільки вважають, що органи МВС, на підтримку яких жителі Тернополя спочатку надіялися, можуть бути «куплені» сектантами.

“Погляд”

-1 thoughts on “Півтисячі тернополян підтримали скаргу проти забудови сектантами джерела

  • 21:15 | 6.06.2011 о 21:15
    Permalink

    Коли дитячі майданчики в Тернополі забудовують церквами, то нічого страшного! Скоро діти в церквах будуть гратися б…ть!

    • 21:56 | 6.06.2011 о 21:56
      Permalink

      …а коли нічними клубами,пивнушками і різними загашниками то такі як ти сидять і мовчать.Причім тут церква,тут говориться про секту ,яка безправно захопила землю!

    • 03:31 | 7.06.2011 о 03:31
      Permalink

      церкви приватизовують землю, на якій будують. Тобто за забудови на майданчиках тре сварити владу, котра дає дозволи. А тут інше. Тут ніхто нікого не питав і землю не приватизовував

  • 22:45 | 6.06.2011 о 22:45
    Permalink

    я біля міської ради на дорозі побачу якесь “видіння” і почну будувати на Литстопадовій біля мерії і прокуратури тоже “маленьку капличку”. ЯК ВАМ???

  • 22:47 | 6.06.2011 о 22:47
    Permalink

    Звісно ліпше Церква чим нічний кабак, але не фанатиків із еретичним мисленням.

  • 22:55 | 6.06.2011 о 22:55
    Permalink

    спочатку тре визначити звідки ноги ростуть, і тоді наполегливо братися за ліквідацію. А то таке врженн, що хтось дуже гарно фінансує і кришує тих задурманених

    • 03:34 | 7.06.2011 о 03:34
      Permalink

      то не враження. То факт)))) Правда не доведений

  • 03:20 | 7.06.2011 о 03:20
    Permalink

    Задовбали ці грьобані віруючі, роблять все що захочуть і навіть фізичною силою не гребують аби захищати свої ідіотські погляди…….а то шо їх кришують то ФАКТ, хтось із місцевих князьків таким чином прибере потім до рук ту територію і буде там заправляти, організує собі бізнес і прикриється “одкровенням” непорочної діви марії…..це ж так в стилі християнської церкви….

  • 09:37 | 7.06.2011 о 09:37
    Permalink

    всі дискутують,а віз і нині там,тобто зазомбовані люди проклинають всіх хто з ними не згодний, не дозволяють входити виходити на територію іт.д, що це за органи самоврядування в нас що не можуть навести дад раз і назавжди,хто ж Вас поважатиме,дійно ще хтось Вам на листопадовій щось нехай збудує,а Ви потім по судах з ним тягайтесь

Коментарі вимкнені.