Податкові міліціонери в Тернополі викрили підпільне виробництво коньяку, бренді та вина

Сьогодні в державні податковій адміністрації в Тернопільській області відбувся брифінг заступника начальника управління податкової міліції – начальника штабу управління податкової міліції ДПА в області Олега Дяківа. Він, зокрема, розповів, що нещодавно співробітниками податкової міліції ДПА в Тернопільській області при проведенні оперативно-розшукових заходів задокументовано факт виготовлення громадянами Республіки Молдова алкогольних напоїв під виглядом коньяку, який в подальшому через низку посередників реалізовували на території області.

Своє незаконне, мабуть, досить прибуткове ремесло вони здійснювали шляхом змішування спирту, звичайної водопровідної води, цукру та есенції готуючи «гримучу суміш».

І байдуже було таким “підприємцям”, що через вживання виготовленого ними фальсифікату, що підтверджено лабораторними дослідженнями, люди могли втратити здоров’я.

Олег Дяків відзначив, що про такі якості “коньяку” стало відомо після виявлення співробітниками податкової міліції підпільного виробництва, яке розташовувалось у двох гаражних приміщеннях та житловому будинку. Саме податківці і з’ясували, який алкогольний напій під виглядом «молдавського коньяку» пропонували “бізнесмени”.

Виробництво було поставлене на широку ногу – правоохоронцями вилучено більше 1000 літрів готового до реалізації «коньяку», розлитого в поліетиленові пляшки, 175 літрів сиропу-есенції, водяний електронасос, обладнання для виробництва та визначення міцності, близько двох тисяч поліетиленових пляшок ємністю по 2 л. кожна, коробку з пробками гвинтовими поліетиленовими до поліетиленових пляшок, пластикові бочки та каністри.

Годі й казати, що жодних документів, дозволів чи ліцензій на таку діяльність у громадян Молдови не було.

Слідчим відділом податкової міліції ДПА в Тернопільській області порушено кримінальну справу за фактом незаконного виготовлення алкогольних напоїв з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.204 КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до 10 років.

Відносно одного з громадян Республіки Молдова слідчим податкової міліції обрано міру запобіжного заходу – підписка про не виїзд. Іншому – Тернопільським міськрайонним судом обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Всього, з початку року співробітниками податкової міліції Тернопільської області виявлено 3 підпільних виробництва алкогольних напоїв. З незаконного обігу вилучено ЛГВ та спирту на суму 185 тис. грн. За ознаками ст. 204 Кримінального кодексу України порушено 3 кримінальні справи.

-1 thoughts on “Податкові міліціонери в Тернополі викрили підпільне виробництво коньяку, бренді та вина

  • 12:03 | 15.03.2011 о 12:03
    Permalink

    Вот за тошо ловлят таких злочинців(які травлят народ)тре поатківцям сказати дякую.

Коментарі вимкнені.