Польща не встигає підготуватися до Євро-2012?

До Євро-2012 Польща не встигає реалізувати ряд проектів, запланованих програмою підготовки до турніру.

Про це йдеться у звіті з виконання інвестицій щодо проектів ЧЄ-2012, підготовленому Міністерством спорту і туризму Польщі (MSiT).

Документ був схвалений Радою міністрів РП і переданий до Сейму. У звіті повідомляється, що 80% проектів у сфері інфраструктури здійснюється вчасно і немає загроз для їх реалізації, інформує Польське агентство преси (РАР).

Зокрема, у 2010 році було завершено такі важливі проекти: здано в експлуатацію стадіон у Познані, завершено будівництво відрізку автошляху, який з’єднує автомагістраль А4 з дорогою S7 у Кракові, а також завершено другий етап робіт щодо створення автомобільного сполучення між центром Вроцлава і місцевим аеропортом. А в січні цього року відкрито швидкісну дорогу S8 на відрізку Конотопа-Варшава.

Водночас автори звіту визнають, що кілька ключових інвестицій не буде реалізовано до початку чемпіонату. Це стосується відрізків автомагістралі А1 Стрикув-Конотоп, А4 – між летовищем і стадіоном у Вроцлаві, будівництва лінії електропередач у Варшаві, а також зведення санітарно-епідеміологічної лабораторії у Познані. Під загрозою є і вчасне завершення спорудження аеропорту у Познані, оскільки лише наприкінці лютого цього року отримано екологічний дозвіл на реалізацію інвестиції.

Гості Євро-2012 не зможуть також розраховувати на коротший час подорожі потягами між містами-учасниками турніру. Зокрема, модернізація залізничного сполучення між Варшавою і Гдинею триватиме до 2014 року, тому поки що нереально скоротити термін подорожі між цими містами до 3,5 години. Водночас деяке поліпшення ситуації спостерігається на важливих з погляду турніру сполученнях – між Гданськом і Познанню та Варшавою і Вроцлавом.

У документі сказано, що PL.2012 загалом координує 219 інфраструктурних проектів, які безпосередньо пов’язані з турніром. Найактивніша робота здійснюється на спорудженні стадіонів у Варшаві, Гданську і Вроцлаві. Будівництво цих об’єктів перебуває у завершальній фазі, а завершити роботи планується у червні-вересні цього року.

Інформаційний центр Євро-2012

Коментарі вимкнені.