Понад 1,5 тонни неякісного м’яса могло потрапити на прилавки Тернопільщини

Під час чергової перевірки цеху по забою великої рогатої худоби, розташованого у Збаразькому районі, правоохоронці виявили на підприємстві ряд грубих порушень санітарних норм. Усі тварини поступили в цех без жодних ветеринарних документів, які б засвідчували про їх походження та стан здоров’я. Також під час заготівлі м’яса на підприємстві був відсутній лікар ветеринарної медицини, що є порушенням правил передзабійного огляду тварин та ветсанекспертизи м’яса.
Згідно рішення Державної надзвичайної протиепізотичної комісії інспектори відділу ветеринарної міліції в Тернопільській області вилучили понад півтори тисячі кілограм неякісної продукції тваринного походження, яку піддали технічній утилізації. Керівників підприємства притягнено до адміністративної відповідальності згідно статті 107 КУпАП – порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог.
Загалом, з початку року працівники ветеринарної міліції вилучили з обігу понад 19 тонн неякісної продукції тваринного походження. Як наслідок, до адміністративної відповідальності були притягнені сотні осіб, накладено штрафні санкції на загальну суму понад 50 тисяч гривень.
Відпрацювання щодо виявлення та припинення правопорушень, пов’язаних з обігом продукції тваринного походження, триватимуть й надалі.

Коментарі вимкнені.