Понад три тисячі вибухонебезпечних предметів знайшли на Тернопіллі

Учора групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону Управління МНС знешкоджено 3 вибухонебезпечних часів Другої світової війни.  Зокрема дві бомби АС-76  та одну гранату Ф1.

Небезпечні знахідки часів світових воєн в нашій області знаходять майже щоденно, вони є досить небезпечні та несуть велику загрозу для життя та здоров’я людей, кажуть в МНС. Так спочатку року в нашій області вже трапилось два прикрих випадки в яких постраждали та загинули люди. Загалом із початку року в нашій області вже знайшли 3480 вибухонебезпечних предметів.
Тож, аби не трапилося біди, обласне Управління Міністерства надзвичайних ситуацій нагадує кілька простих правил, які можуть вберегти життя людей:
• якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпаси або є невідомим, не торкайтеся його. Ступінь небезпеки вибухонебезпечних речей можуть визначати тільки професійні піротехніки. Саме вони й приймають рішення про подальшу долю підозрілих предметів.
• місце, де виявлено небезпечну знахідку, варто обгородити та організувати його охорону, щоб ніхто не зміг на неї випадково наткнутися. Слід припинити будь-які сільськогосподарські чи інші роботи на цій ділянці. Про підозрілий предмет необхідно терміново повідомити підрозділ МНС, зателефонувавши за номером 101. Дзвінки з мобільного на короткий номер є безкоштовними.
• у нагоді також можуть стати й представники органів місцевого самоврядування, які мають відповідні інструкції з цивільного захисту населення в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.

Коментарі вимкнені.