Понад тисячі осіб протягом останніх місяців захворіли на вітрянку

Тисяча сорок сім осіб протягом останніх чотирьох місяців захворіли на вітряну віспу на Тернопільщині. Це у чотири рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. За весь 2010 рік в нашій області було зареєстровано сімсот тридцять шість хворих. Епідеміологи кажуть – спалах захворюваності на вітрянку відбувається кожних три-чотири роки. Це ще не епідемія – кажуть у Тернопільській обласній санепідстанції, проте хворих значно більше, ніж у попередні роки.

Вітрянка вражає насамперед дітей до вісімнадцяти років. За останні чотири місяці на Тернопільщині зареєстрували дев’ятсот вісім хворих. Більшість – віком від п’яти до дев’яти років – а це вісімдесят сім відсотків від усіх хворих на вітряну віспу. Найкращий імунітет від цієї недуги дає сама хвороба. Перенісши її раз, на вітрянку уже не занедужаєш. На 10 років від вітряної віспи захищає вакцина.

Симптомами вітряної віспи є поява на слизистих оболонках і шкірі бульбашкового висипу, висока температура і загальне нездужання. У більшості випадків джерелом вітряної віспи є хвора людина.

– Вакцина для профілактики вітряної віспи існує – називає вона варілрікс, проте вона не включена в календар щеплень як щеплення за віком. Щеплення проти цієї інфекції можнапроводити за станом здоров’я. Тобто, батьки, в принципі, якщо вони би хотіли щепити свою дитину, вони можуть звернутися, в принципі, якщо вона є в аптеках і купити цю вакцину, – розповіла ТВ-4 лікар-епідеміолог Тернопільської обласної санепідстанції Марія ПАВЕЛЬЄВА.

Така вакцина в Україні не обов’язкова, а лише рекомендована. Ціна у приватних клініках – від чотирьохсот гривень, а подекуди цих вакцин немає взагалі

Коментарі вимкнені.