Потужна опозиція повинна з’явитися найближчим часом

Потужна опозиція повинна з’явитися найближчим часом, як свого часу з “пустого місця” з’явився Народний рух України, – повідомляє ГолосUA.

Про це сказав професор кафедри політології Національного університету «Києво-Могилянська академія», науковий директор Школи політичної аналітики НаУКМА Олексій Гарань.

«Опозиція опинилася в складній ситуації і причин тому кілька. Одна з них — були порушені всі правила гри, і формальні, і неформальні. Крім того, як це не парадоксально, опозиція виявилася не готовою до ролі опозиції. З одного боку, очевидно, що Україні необхідна оновлена опозиція. З іншого, місцеві вибори, які, здавалося б, повинні були стати трампліном для новачків, не стали такими», – сказав він.

Водночас експерт висловив упевненість, що найближчим часом повинна утворитися якісно нова опозиція. «Є різні етапи розвитку — зараз немає потужної опозиції, але в майбутньому вона з’явиться. Я нагадаю, про те, як свого часу в мертвому українському суспільстві утворилася перша опозиційна сила — Народний рух України, потім, в 2002 році, ті, хто воювали проти всіх, раптом об’єдналися. Цей хвилеподібний процес обов’язково буде мати продовження», – підсумував він.

Коментарі вимкнені.