Президент Таджикистану взяв участь у телемості з Тернополем

Тернопільський національний технічний університету імені Івана Пулюя провів телеміст з Технологічним університетом Таджикистану, передає Укрінформ.

 

Зроблено це у ході подальшого розширення співпраці між Україною і Таджикистаном та з нагоди створення центру дистанційного навчання ТНТУ ім.І.Пулюя в Таджикистані.

 

“Це перший створений в Таджикистані центр дистанційної освіти з українськими вищими навчальними закладами. Він провадитиме навчання за бакалаврськими програмами за напрямками підготовки фахівців з менеджменту, автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій” розповів ректор тернопільського вишу Петро Ясній.

 

У телемості Душанбе – Тернопіль, що тривав понад чотири години, взяли участь президент Республіки Таджикистан Емомалі Рахмон, міністр освіти Абдуджаббор Рахманов, керівники Технологічного університету Таджикистану, а також студенти, науковці з тернопільського вузу, котрі зараз перебувають в Душанбе.

 

Під час телемосту для студентів новоствореного центру дистанційного навчання у Таджикистані завідувач кафедрою фізики Тернопільського національного технічного університету Юрій Скоренький прочитав першу лекцію “Фізика у ХХІ столітті”.

 

Коментарі вимкнені.