Проблеми об’єктів історичної спадщини обговорювали в Тернопільському замку

17 лютого в приміщенні Тернопільського замку відбулася нарада-семінар «Проблемні питання використання об’єктів історичної спадщини з туристичною метою».

Учасники наради вели мову про проблеми пам’яток історії, а саме про сучасний стан замків, палаців та можливості їх залучення у туристичну сферу, а також про роботи з консервування та реставрації замкових руїн.

Про аналіз законодавчого забезпечення передачі палацово-замкових комплексів ефективним власникам розповів Віктор Вечерський.

Велике зацікавлення викликав виступ генерального директора НЗ «Замки Тернопілля» Анатолія Маціпури, який проаналізував закордонний досвід використання історичних об’єктів у туристичній сфері, а також розповів про перспективи використання замків і палаців області, які знаходяться у підпорядкуванні НЗ «Замки Тернопілля».

Також йшлося про шляхи приватизації, оренди замків на тривалий час, залучення інвестицій.

Досвідом  інвестування у замковий комплекс та про плани створення туристично-розважального комплексу на базі палацу Лянцкоронських у с.Ягільниця, поділився директор МПП «Атлас» (м.Чернівці) Володимир Каліненко.

«На сьогодні, доступ туристів до замку – відкритий. Ведуться роботи по створенню на території замку музею».

Про процес передачі замкових комплексів на баланс сільських рад розповіла  Марина Ягодинська.

Михайло Троян директор СТзОВ «Сидорівський Бровар» поділився планами щодо створення об’єкту туристичної інфраструктури на базі Замку у с. Сидорів.

Підсумки наради підвела в.о. начальника управління з питань туризму Леся Серетна. Вона зазначила, що управління з питань туризму спільно з управлінням містобудування та архітектури розробить  план заходів по вирішенню проблемних питань, щодо використання об’єктів історичної спадщини з туристичною метою, які піднімалися на нараді-семінарі.

Коментарі вимкнені.