Провокації у Львові сплановані – тернополянка Катерина Калуш

День Перемоги очікували усі, але не так, як чекають свята. Ще задовго до 9 травня  було розповсюджено інформацію про провокації, які нібито мали б відбутися цього дня. Це і проголошення червоного прапора національним, і приїзд комуністів Криму на марш до Львова.
Найбільш масові провокації планувались у Львові. Тому тернопільські представники ВО «Свобода»  в кількості близько 300 чоловік з самого ранку рушили до західної столиці.
Львів зустрів тернополян гарною погодою, бійцями «Беркута» та міліцією біля Пагорбу Слави.
– О дев’ятій годині розпочались урочистості. До 15.00 усе було спокійно, – розповіла «Погляду» Катерина Калуш. – По закінченню урочистостей усі зібрались їхати додому. Проте під’їхали п’ять автобусів з львівськими та київськими номерами з предстаниками партій «Руское единство» та «Родина». «Беркут» створив усі умови для спокійного проходження комуністів до Вічного вогню. Незабаром приїхав голова Львівської облради Олег Панькевич та голова Тернопільської облради Олексій Кайда, який знаходився у ці дні на свякуванні Дня міста Львова.
Кумуністи розгортали прапор в той час, коли беркутівці били кийками людей. Вони, окрім 30-метрового стягу Перемоги,  підняли декілька прапорів Комуністичної партії, попри  заборону використання недержавної символіки у ці дні. Ми звертались за коментарями до правоохороних органів. Але вони сказали, що складуть  протоколи по порушенню згідно закону.
Складається враження, що все ця провокація відбувалась згідно плану, оскільки ні міліція, ні беркутівці не перешкоджали підннятю прапорів з недержавною символікою, – підсумувала Катерина Калуш.

Фото Катерини Калуш

-1 thoughts on “Провокації у Львові сплановані – тернополянка Катерина Калуш

  • 16:50 | 10.05.2011 о 16:50
    Permalink

    І Свобода відіграла саме ту роль, яку їй відводили.. молодці(

Коментарі вимкнені.