Психологи працювали з прийомними батьками на Тернопільщині

Обласний Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснює підвищення кваліфікації прийомних батьків з прийомних сімей та батьків-вихователів з дитячих будинків сімейного типу.

Навчання проводилися кущовим способом, з виїздом тренерів обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у Бучацький, Чортківський, Кременецький райони та проведено навчання в м. Тернополі.

Для прийомних дітей, дітей-вихованців проведено одноденні навчання у різних вікових групах із залученням психологів відповідних районних центрів та м.Тернополя

Зокрема, в м. Кременці, з 7 по 11 листопада 2011 року,  Тернопільський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провів навчання з підвищення виховного потенціалу прийомних батьків 8 прийомних сімей Кременецького, Лановецького, Шумського районів та батьків-вихователів 1 дитячого будинку сімейного типу с. Молотків Лановецького району.

Під час підвищення кваліфікації розглядаються питання щодо захисту прав дитини та механізми їх захисту за міжнародним і національним правом, права і обов’язки батьків та осіб, що їх замінюють, питання державної політики щодо соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Також актуальними є питання розвитку особистості дитини, формування життєвої компетентності прийомної дитини, дитини-вихованця та підготовка її до самостійного життя, які розглядаються за участю практичних психологів.

В ході тренінгових навчань обговорюються питання здоров’я прийомних дітей та дітей-вихованців за участю лікарів районних клінічних лікарень, питання забезпечення житлово-майнових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу за участю спеціалістів юридичних секторів та служб у справах дітей районних державних адміністрацій.

Всього вже підвищили свій виховний потенціал 45 прийомних батьків-батьків-вихователів, проведено заняття з 50 дітьми.

Загалом у 2011 році необхідно навчити 71 особу з числа прийомних батьків та батьків-вихователів та провести тренінгові заняття для 67 прийомних дітей, дітей-вихованців.

Коментарі вимкнені.