Резолюція ВІЧЕ, м.Тернопіль

Українці завжди змагали до своєї власної Державності і Соборності.

Про це свідчать історичні факти творення державних утворень УНР і ЗУНР та Акт Злуки 22 січня 1919 року, живий ланцюг єднання з нагоди цієї дати у 1990 році, який став могутнім поштовхом у боротьбі за незалежність та завершився здобуттям державності України.

У зв’язку з недовершеною національно-визвольною революцією 1989-91 років владу в Україні узурпували комуністична партноменклатура, кримінальні структури та окремі привілейовані представники національних меншин, що постійно ставить під загрозу саме існування Української держави.

З приходом до влади Партії регіонів та антиукраїнські дії її ставлеників Януковича-Азарова-Табачника та ін., ця загроза почала набирати катастрофічних масштабів. Розпочалося цинічне і брутальне нищення всього українського в духовній, правовій, політичній, економічній, соціальній, військовій, конфесійній, науковій, культурній, освітній та інших площинах. Розпочався масовий владний наступ проти прав кримських татар. Антиукраїнські дії влади на місцях привели до знищення пам’ятних й меморіальних знаків воїнам ОУН і УПА, Йосипу Сліпому, Симону Петлюрі.

На допомогу кримінальному оточенню Януковича на політичну арену знову вийшли вірні слуги Москви – червоні реваншисти, які почали відновлювати пам’ятники катів українського народу. Особливого резонансу набуло встановлення пам’ятника тирану Сталіну у м. Запоріжжі у травні 2010 року. Виконуючи Укази Президентів України Л.Кравчука і В.Ющенка та рішення Європейського парламенту про «вшанування безневинно убієнних і замучених жертв сталінізму і нацизму» патріоти із організації «Тризуб» ім. С.Бандери, 28січня 2010 року, демонтували пам’ятник цьому ідолу комуністичного режиму.

Однак через декілька днів його залишки, за допомогою вибухового пристрою, були підірвані місцевими антиукраїнськими структурами, чи російськими спецслужбами, які безкарно діють в Україні для того, щоб звинуватити свідомих українців у тероризмі та почати «зачистку» українських патріотів, незалежно від їхньої організаційної приналежності.

Масова хвиля арештів, головно членів «Тризуба», ВО «Свобода» та представників опозиційних сил є результатом попередньо спланованої антиукраїнської диверсії, має на меті придушення будь-якого організованого народного спротиву та встановлення в Україні репресивного режиму у дусі Лєніна-Сталіна-Брежнєва.

Репресії проти традиційних українських церков, української інтеліґенції, громадських діячів, політиків, науковців, літераторів, журналістів, закриття українських наукових установ та музеїв, відкриття кримінальних справ та арешти активістів антиподаткових мітингів, спроба змінити підручники історії та Гімн України, за умов цілковитого підпорядкування правоохоронної та судової систем промосковському режиму Януковича-Азарова-Литвина, свідчать про розгортання тоталітаристського наступу на демократію, на державність України та перетворення її в колонію новітньої московської імперії.

Вважаємо, що такі дії нинішньої влади компрометують українську державу перед цивілізованим світом, ставлять її на шлях диктатури, системної українофобії, ліквідації основних принципів вільного суспільства та прав людини.

Звертаємося до усіх чесних громадян України виступити єдиним фронтом проти цих репресій, об’єднати зусилля проти новітнього тоталітаризму.

Закликаємо до консолідації усіх верств українського суспільства, під прапором Української національної ідеї, до створення широкомасштабного Всеукраїнського руху національного опору існуючому антиукраїнському владному режиму, для захисту своїх конституційних прав, свободи слова та поглядів та з метою збереження української державності.

Вимагаємо від влади:

1. Негайно звільнити усіх затриманих українських патріотів ВО «Тризуб» ім. С.Бандери, ВО «СВОБОДА», активістів «Податкового майдану», представників опозиційних сил та припинити політично-кримінальні переслідування активістів політичних партій Конгрес Українських Націоналістів, «За Україну», «Наша Україна», «Народна самооборона» та ін., покарати винних у цій антиукраїнській та антинародній вакханалії.

2. Негайно очистити Україну від космополітів та владоможців-яничарів, комуністичних ідолів та заборонити діяльність різношерстих антиукраїнських організацій.

Констатуємо, що до кінця будемо відстоювати свій конституційний обов’язок по захисту державності України та не допустимо встановлення в Україні тоталітарного режиму.

Геть московську руку від національних героїв України – Степана Бандери і Романа Шухевича!

«Не дозволиш нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації!»

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

Прийнято на народному Віче у м. Тернополі 22 січня 2011 року

Коментарі вимкнені.