Тернопільський губернатор на Святі соборності говорив про плани Януковича

Святкування Дня соборності відбулося на річці Збруч, що розділяє Тернопільську та Хмельницьку області. По Збручі до 1918-го пролягав кордон між Російською й Австро-Угорською імперіями, потім між Українською Народною Республікою й Західно-Українською, а далі до 1939-го між СРСР і Польщею.

О 10-й ранку губернатор Тернопільщини Валентин Хоптян зі своїми заступниками й офіційною делегацією прибув на міст через річку в селищі Скала-Подільська Борщівського району. Назустріч їм вийшла делегація Хмельниччини на чолі із заступником голови ОДА Леонідом Гуралем. Дівчата з обидвох процесій – кожна по кілька десятків людей – обмінялися короваями й передали губернаторам.

” Хай Збруч завжди буде рікою єднання, – сказав Валентин Хоптян. – Багато поколінь мріяли про незалежну Україну, і це збулося. Але не все так добре у нашому домі. Президент Віктор Янукович поставив завдання за 10 років увести Україну в число 20 розвинених країн світу”, – зазначив тернопыльський губернатор.

Далі розповідав, як цього добиватиметься в межах своєї області. І наголосив: “Ми вміємо і можемо працювати”.

Голова Тернопільської облради “свободівець” Олексій Кайда у своєму виступі повернувся до свята Соборності:

“Збруч пам’ятає не тільки 1919 рік, коли всі українці добровільно злилися в одну державу, але й 1933-й, коли рікою пливли хлібини від галичан українцям на другий берег, коли вони помирали від голоду. А вздовж стояли автоматники”.

Gazeta.ua

Коментарі вимкнені.