Рок-відрив у Бучачі: холодна погода – гаряча атмосфера

2 липня у Бучачі відгримів вже традиційний щорічний рок-відрив, який зібрав дванадцять команд з усієї Західної України, а також Києва. Незважаючи на досить холодну, як для липневого дня погоду, атмосфера фестивалю була гарячою. Публіка грілась напоями, музикою і танцями біля сцени, але приємно зауважити, що жодних бійок чи неприємностей не було. Фестиваль пройшов у бадьорому, свіжому дусі. Банальна галявина у парку перетворилась на місце, де можна було відчути молодечий запал та всепоглинаючу свободу, яка завжди присутні на музичних фестивалях, – пишуть Бучацькі новини.

Цьогоріч зі сцени грали як і молоді маловідомі рок-команди, так і гурти, які вже мають неабияку популярність в Україні (а навіть і поза її межами). Загалом перелік гуртів виглядав наступним чином: «Impera» (Івано-Франківськ), «Світлотінь» (Тернопіль), «Zliva na pravo» (Теребовля), «Контраст» (Скала-Подільська), «Алоізій Карамболь» (Тернопіль), «Rattl’Head» (Тернопіль), «Медовий полин» (Борщів), «Орандж» (Тернопіль), «Fr.a.me» (Івано-Франківськ), «Faktorial» (Бучач), «Безодня» (Хмельницький), «Холодне сонце» (Київ).

Кожен присутній на фестивалі мав змогу послухати різноманітний рок, почути нових виконавців, а також вперше вітати в Бучачі вже відомих «Безодню» та «Холодне сонце». Ось декілька коментарів від фронтменів рок-команд, які відіграли на Бучацькому рок-відриві:

 

“Алоізій Карамболь” (Тернопіль):

Ми вперше в Бучачі. Нам дуже сподобався замок. Щодо наших гастрольних планів – то цьогоріч літо в нас не дуже фестивальне. Зараз в основному ми займаємось записами, ми вже їх почали фактично. Ще не маємо альбому, тому власне працюємо над ним, а також думаємо про кліп. Рок-відрив у Бучачі сподобався. Публіка нормальна. Зрештою, ми можемо грати і для двох людей, головне, щоб ми відчували якусь віддачу.

 

“Безодня” (Хмельницький):

Ми часто виступаємо в різноманітних куточках України, для дуже різної публіки, тому нам приємно бути сьогодні тут. Це наш перший візит до Бучача. Дуже тішить, що у вашому місті відбуваються такі концерти, що рок музика існує в таких маленьких містах. Бучач сподобався старою архітектурою, будинками. На жаль, не мали можливості добре подивитись місто, але загальне враження залишилось дуже позитивне. Щодо наших планів у творчості – зараз ми працюємо над новим синглом, щоб слухачі могли слухати щось нове. У найближчому часі плануємо випустити ще кілька синглів. Сподіваємось, влітку ще виступити на фестивалях «Бандерштат» та «Захід».

Мар’яна Максим’як

Фото  Юра Остапа


Коментарі вимкнені.