На Тернопільщині складна епідеміологічна ситуація

У зв’язку з початком оздоровчої кампанії школярів, а також проведенням випускних вечорів головний санітарний лікар області Степан Дністрян  застерігає про небезпеку епідеміологічних спалахів інфекційних хвороб, а також випадків харчових отруєнь.

За словами Степена Дністряна, ситуація в області складна. З початку року зафіксовано 15 спалахів небезпечних захворювань. Тому сьогодні особливо ретельно перевіряються оздоровчі та санаторні дитячі заклади, пришкільні табори.

Крім того, працівники санстанції закріплені за кожним закладом харчування, де будуть проходити випускні вечори.

– Ми всі несемо відповідальність за те, щоб оздоровлення дітей, а також випускні вечори пройшли без надзвичайних станів”, – наголосив головний санітарний лікар області.

–  В порівнянні з минулим роком, рівень зріс в нас на 44 %. У минулому році у нас найбільше по районах випадків реєструвалося по Теребовлянському, Чортківському та місті Тернополі. Але, що відрадно, що ми намагаємося корегувати і контролювати ситуацію, в першу чергу, в організованих групах – то в нас спалахів, тобто коли 5 випадків заховрювань одночасно, то в нас таких спалахів не зареєстровано. В області, з початку року таких випадків немає, – розповіла заступник головного Державного санітарного лікаря Тернопільської області Нінель ЦЯПА.

Коментарі вимкнені.