Що очікує дороги Тернопільщини взимку

Щоб автомобільні колеса узимку не перетворилися у ковзани, дороги Тернопільщини й надалі посипатимуть сіллю. Саме ця технологія забезпечує належний проїзд, та її використовує практично вся Європа. Принаймні так запевняє начальник Служби автомобільних доріг в Тернопільській області Микола Гнатів.

Микола Гнатів: «Я з розумінням прошу віднестись до цього. А в принципі, технології зимового утримання всюди однакові, тому що найбільш ефективно на лід, на сніг на дорозі діє тільки сіль».

До роботи взимку «Тернопільоблавтодор» готовий. Як розповів директор дочірнього підприємства Володимир Гаврилюк, до морозів там підготували всі виробничі будівлі і майже усю техніку, яка задіяна у цей період. Наразі підприємство заготовляє матеріали для посипання доріг.

Володимир Гаврилюк: «Заготовлено біля 73% піску і висівок – в натуральних показниках це біля 30 тисяч кубів. Заготовлено до 20% солі, її заготівля продовжується. Є договори. Є проблема з вагонами, але я думаю, що це буде вирішено в найближчий час».

Щоб здешевити посипання доріг, у нас використовують піщано-соляні суміші. Проте від такої економії якість не страждає, підкреслюють дорожники. Вони пояснюють: сіль перестає діяти, коли температура падає нижче 12 градусів. При таких погодних умовах більш ефективно працюють піщано-соляні суміші, – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.