Швидкісний потяг Львів-Київ до Євро-2012 проскочив повз Тернопіль. Схоже – на Москву

Так прокоментувала голова управи ТОО УНП Лариса РИМАР рішення про відмову Львівської залізниці пускати швидкісне сполучення зі Львова до Києва через Тернопіль у зв’язку з відсутністю коштів.

 

За словами Лариси Римар, швидкісний рух Київ-Львів через Тернопіль, а також Донецьк-Львів, теж через Тернопіль, при якому до столиці України з обласного центру потягом можна було б доїхати за 3,5 години, планували відкрити до проведення фінальної частини Євро-2012. Аби облаштувати швидкісну колію, 22 березня цього року скасували рух близько десяти поїздів через Тернопіль. Але, як тільки змінилось керівництво “Укрзалізниці”, все зупинилось. Тепер тернополянам обіцяють повернути назад скасовані поїзди, а швидкісний рух облаштувати в об’їзд Тернополя через Здолбунів.

 

«У дороговизну проекту Львів-Тернопіль-Київ можна було б повірити, якби нове керівництво “Укрзалізниці” не заговорило про налагодження швидкісного руху поїздів Київ-Москва”, – каже представниця УНП.

 

«Якщо вертольотом до Москви летіти, аби якнайшвидше порадитись із Кремлем, невигідно, і терміново потрібний високошвидкісний потяг, то до чого тут Євро-2012? – риторично запитує Лариса РИМАР і додає: «Цій владі в Україні нецікавий розвиток регіонів, їй простіше називати області депресивними і дотаційними, при цьому налагоджувати «швидкісно-прискорений» рух до Росії».

 

«Щоправда, влада в Україні не розуміє, що чим швидше вона наближатиметься чи протягом, чи пішки до Росії, тим менше у неї шансів стримувати терпець народу, а все більші шанси стати васалами Москви”, – підсумовує представниця УНП.

 

Коментарі вимкнені.