Сісти «за губернатора» – не вдалося…

Міліція встановила, що людина, яка взяла на себе вину за криваву ДТП, на момент аварії була зовсім в іншому місці.
З’являються нові подробиці смертельної новорічної автопригоди у Хмельницькій області, до якої опозиційні політики і журналісти вважають причетними голову Тернопільської облдержадміністрації Валентина Хоптяна та його дружину, голову Гусятинської райради Надію Хоптян.

Як повідомив начальник Управління зв’язків з громадськістю МВС України Володимир Поліщук, правоохоронці підозрюють, що особа, яка прийшла з повинною у Чемеровецький райвідділ і заявила, що це вона своїм джипом у новорічну ніч протаранила таксі, а потім зникла з місця пригоди, насправді обмовила себе. Бо у момент аварії була зовсім в іншому місці. Відтак з цієї людини буде знято статус підозрюваної. Поліщук додав, що міліція поцікавиться у «винуватця», хто йому «порадив взяти на себе відповідальність за дану подію». На запитання, чи причетний до цієї ДТП голова Тернопільської ОДА, Поліщук відповів загадково: «Той, хто був за кермом, належить до якоїсь категорії можновладців».

Міліцейський прес-аташе натякнув, що попередня інформація про цю НП, яка надходила раніше з регіонів, «не відповідає повною мірою дійсності, а іноді вона є брехливою». За його словами, деякі співробітники МВС при оформленні цієї ДТП приховували окремі факти, – пише Високий замок. Тому будуть притягнуті до відповідальності…

Розслідування кримінальної справи за фактом аварії поблизу села Вільхівців Чемеровецького району Хмельниччини, в якій загинула людина, тепер веде Міністерство внутрішніх справ. За розпорядженням міністра Віталія Захарченка від виконання службових обов’язків тимчасово відсторонено начальників Тернопільського і Хмельницького обласних управлінь міліції, а також начальників двох райвідділів внутрішніх справ. Зроблено це задля об’єктивності розслідування, щоб уникнути можливого тиску з боку посадовців.

На те, що він є, вказує чимало чинників. Багато що у цій історії «не стикується». Хмельницька ДАІ повідомляла, що ДТП сталася о 20.15, а медики кажуть, що їхню «швидку допомогу» викликали ще о 19.40. Головний лікар райлікарні пояснив, що у винуватця аварії важкі травми, які, мовляв, не дозволяють з ним спілкуватися, а травматолог розповідає про легкі травми. «Винуватець» назвав себе Олегом Борисовичем, але за вказаною ним адресою проживала особа на ім’я Олег Богданович. Валентин Хоптян повідомив, що Новий рік зустрічав серед рідних у Київській області, проте жителі його рідного села Вікторівки Хмельницької області стверджували, що у новорічну ніч бачили губернатора і його дружину у себе, на його малій батьківщині. До речі, в інтерв’ю одній з газет пані Надія заявляла, що на Новий рік далеких поїздок не передбачає, що рідні, зокрема батько з Київщини, приїде у гості до них…

Хоптян наполягає, що їхав у Київську область на «Судзукі», однак депутати Тернопільської облради запевняють, що бачили його аж до вечора на тому ж джипі, який і потрапив в аварію.

Велика плутанина і з приналежністю цієї іномарки – Хоптян запевняв, що договір її оренди було розірвано 26 грудня, тоді ж нібито і повернули ту машину власникам. Потім казав про 27 грудня. Але чому ж тоді 31 грудня на згаданому джипі (до якого вже нібито не мав жодного відношення) він, за свідченням очевидців, роз’їжджав по тернопільських базарах?

Зрештою, з якої такої причини начальник хмельницької міліції у святковий вечір турбує тернопільського губернатора (за версією самого Хоптяна) і повідомляє йому про аварію. Невже через кожну ДТП з участю машин з тернопільськими номерами подільська міліція будить серед ночі першу особу сусідньої області?

За ще однією інформацією «Високого Замку», у момент аварії злощасний джип рухався із хмельницьких Чемерівців у напрямку тернопільського Гусятина, а не навпаки. Фахівці припускають, що машина губернатора уже поверталася до Тернополя – після того нібито, як відвезла Хоптяна до його рідної Вікторівки.

Туману у цій справі багато. Через тиждень повна інформація про ДТП під Вільхівцями має лягти на стіл президенту. Валентин Хоптян бачився з Віктором Януковичем під час Різдвяного богослужіння у Почаївській лаврі. Настрій у губернатора був не святковий…

А тим часом сайт тернопільської «Батьківщини» натякає, що в історії з ДТП Хоптяна могли прикривати високопосадовці з Адміністрації президента. І згадує прізвище заступника глави АП Станіслава Скубашевського. Вони з ним земляки, обидва народилися у Чемеровецькому районі, де у недавню новорічну ніч сталася трагедія…

-1 thoughts on “Сісти «за губернатора» – не вдалося…

Коментарі вимкнені.