Сьогодні супермісяць може спричинити нові катастрофи

19 березня Місяць наблизиться до Землі на 28 тис. км. Відстань від супутника до поверхні планети буде 356 тис. км, замість звичних 384 тис. км. Це може спричинити землетруси, цунамі, вулканічну активність, вважають американські вчені.

— Таке астрономічне явище називають супермісяцем, — каже столичний астролог Олена Григорук, 39 років. — Подібне спостерігали 1955, 1974, 1992 і 2005 років. І постійно траплялися якісь природні катаклізми. 1974-го циклон Трейсі спустошив місто Дарвін в Австралії. У січні 2005-го за два тижні до супермісяця в Індонезії від цунамі загинули сотні тисяч людей. На події в Японії теж вплинув Місяць. 11 березня він почав швидше наближатися до Землі.

— Місяць у періоди найбільшого тяжіння до Землі піднімає воду в морях і океанах. Створює припливи і відливи. Ці коливання впливають на тектонічні плити Землі, каже астролог завідувачка Ужгородської сейсмологічної станції Світлана Плішко, 49 років, погоджується, що положення Місяця може cтати спусковим механізмом у тій сейсмоактивній зоні, де під землею накопичилася енергія і назріває її викид.

— Подібне наближення трапляється раз на кілька десятиліть. Цього дня Земля відчує максимально можливий вплив місячно-сонячного припливу. Бурі та урагани накриють Європу. Стихійних лих варто чекати у східній частині Азії, — каже Володимир Сурдін з Астрономічного інституту ім. Штернберга в Москві.

Супермісяць уплине на погоду. В Україні дощитиме, температура повітря підніметься до +10°С.

— На вихідні в багатьох болітиме голова, — каже столичний біоенергетик Мирослав Олійник, 43 роки. — Кілька ночей неспокійно спатимуть немовлята. У багатьох підвищуватиметься температура, скакатиме тиск, даватиме збої серце. Небезпечно сваритися і нервувати. Організми будуть ослабленими. Варто дотримуватися дієти чи посту, бо травна система перебуватиме у кризовому стані.

На державному рівні краще не приймати серйозних рішень. Заплановані зустрічі можуть зірватися, у підписаних угодах ризикуєте припуститися помилки. Призначати на посаду або запрошувати на роботу нових працівників теж не бажано.

Найкраще супермісяць буде видно європейцям. Супутник Землі буде в повні, навколо матиме три яскраві оболонки.
Яна РОМАНЮК, Сніжана РУСИН, Газета

-1 thoughts on “Сьогодні супермісяць може спричинити нові катастрофи

  • 05:51 | 19.03.2011 о 05:51
    Permalink

    Давай-давай, Земелька, стряхивай с себя паразитов. За потребитедьское отношение к матери Природе, за каждое убитое дерево, за насилие над всем живым, не щади никого. И пусть упырям их бог жидовский помогает.

  • 06:55 | 19.03.2011 о 06:55
    Permalink

    Достали одни и теже паничные новости…
    “Солнце погубит Землю в 2013-м?”
    “Землетрясение в Японии могла вызвать Луна”
    “Будет ли конец света через 6 дней?”
    “Будет ли конец света в 2012 году?”

    Я пережил:
    Кризис 1998
    Конец света 1999
    Конец света 2000
    Проблему 2000
    Эпидемию коровьего бешенства
    Птичий грипп
    Свиной грипп
    Кризис 2009
    Зиму 2009-2010

    2012? Очередной конец света? Да мне по@уй!
    Та с такими приколами и байками, мы уже все бессмертные или просто в матрице :р

    О чёрт… система знает, что я знаю про систему… Ааааа…. меня удаляют!!!!,. .?;%*?№Й?0

Коментарі вимкнені.