Студенти скажуть все, що думають про місцеве самоврядування

«24» жовтня о 18.00 год. в приміщенні книгарні «Є» (вул.Валова,7-9) відбудеться презентація проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування» , в рамках якої буде презентовано книги «Забезпечення сталого розвитку регіонів, як запорука демократії в Україні: сучасний стан і перспективи»,  «Світ навколо нас: сучасні виклики та глобальні тренди», «Молодь ХХІ сторіччя: виклики інформаційного віку», «Громадянське суспільство в Україні: регіональний вимір»

Унікальність книжок:

– Книжки написані студентами-учасниками проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування», який було зорганізовано ГО «Молодіжна Альтернатива» спільно із місцевими партнерськими організаціями  у 2011 році. Протягом січня – червня 2011 року близько 120 студентів з 22 міст України  мали змогу пройти стажування у міських/обласних радах міст Севастополя і Сімферополя, Чернігова і Вінниці, Одеси, Львова і Тернополя, Чернівців та Ужгорода, Донецька і Луганська, Харкова і Запоріжжя, Житомира і Кіровограда, Кам’янця-Подільського і Івано-Франківська, Дніпропетровська, Дрогобича, Херсона, Миколаєва та Житомира.

Автори статей висловлюють  незаангажовану власну думку щодо діяльності ОМС, регіонального розвитку, підкріплену досвідом стажування  і можливістю на власні очі побачити і відчути проблеми та перспективи діяльності цих органів влади.

 

На обговорення виносяться наступні питання, що розглядаються в книгах:

–          Актуальні проблемі сучасної молоді. Розвиток молоді в умовах сучасних інформаційних впливів

–          Глобалізація: перспективи і загрози для України. Моделі відповіді України на  цивілізаційні виклики

–          Стан громадянського суспільства у  регіонах України, що гальмує його розвиток

–          Особливості регіональної політики України: сучасний стан та перспективи

 

У презентації візьмуть участь випускники проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування – 2011»,  які проходили стажування в структурних підрозділах Тернопільської міської ради, студенти-автори статей книжок, експерти ,  представники ЗМІ. 

Коментарі вимкнені.