Студенти-волонтери закликали тернополян до декларування доходів

Кампанія декларування – 2011 наближається до завершення. Цьогоріч в умовах дії Податкового кодексу України термін подання громадянами декларацій продовжено на місяць. Активізували роз’яснювальну роботу серед громадян і тернопільські податківці.

Так, у середу, 27 квітня 2011 року, фахівці Тернопільської об’єднаної ДПІ спільно з волонтерами податкової служби – студентами Тернопільського національного економічного університету, сформувавши агітаційні мобільні бригади, вийшли на вулиці Тернополя для проведення пропагандистських заходів з декларування доходів громадянами.

Для того, щоб поспілкуватися з мешканцями та гостями міста щодо деклараційної кампанії, вкотре довести до їхньої свідомості необхідність декларування неоподаткованих доходів, ознайомитись із громадянською позицією населення з цього питання та надати практичну допомогу в разі необхідності, дві мобільних бригади агітаторів розгорнули діяльність на велелюдних вулицях міста: перша – на Театральній площі, а друга – в парку ім. Т.Шевченка.

Учасники заходу привертали увагу перехожих яскравим одягом – жовтими футболками та зеленими накидками із написами „Про Тернопілля подбай – декларацію подай!”, а також безліччю жовтих та білих кульок з емблемою податкової служби та гаслом деклараційної кампанії. Волонтери звертались до громадян зі словами: „Чи знаєте, що деклараційна кампанія ще триває?”, „Чи знаєте, що таке податкова знижка і хто на неї має право?”, „А ви задекларували неоподатковані доходи?”, „Вам відомо, що іноземні доходи можна легалізувати, задекларувавши їх?”. Відтак у живому спілкуванні надавались роз’яснення: хто зобов’язаний та хто має право подавати декларацію про доходи за минулий рік. Особлива увага акцентувалась на необхідності декларування іноземних доходів та праві громадян на отримання податкової знижки.

Люди реагували по-різному, хтось із цікавістю, аби поглибити свої знання з податкового законодавства, хтось здивовано, якщо питання стосувалося податкової знижки, дехто з гордістю повідомляв, що вже виконав свій конституційний обов’язок і задекларував доходи. Маленьким тернополянам така акція принесла багато позитивних емоцій, адже агітатори роздавали надувні кульки, якими можна було гратися зі своїми друзями. Дорослі ж під час акції безкоштовно отримували друковану продукцію, а це – календарики, листівки та буклети щодо порядку декларування отриманих у 2010 році доходів. Проведена акція довела, що тернополяни активно цікавляться податковим законодавством, особливостями деклараційної кампанії та хочуть бути сумлінними платниками податків.

Коментарі вимкнені.