“Свобода” пройде тест на детекторі брехні?

Голова обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Сиротюк не зміг відповісти на запитання журналістів «Номер один», чи готові високопосадовці-«свободівці» пройти тест на детекторі брехні, як це передбачено програмними документами партії. Свої думки з цього приводу він висловив у прямому ефірі програми «Відверто про політику» на телеканалі ІНТБ.

Зокрема, політик зазначив: «Дійсно, такий пункт є в «Програмі захисту українців» про те, що не просто вищі посадові особи держави, а всі люди, які йдуть на державну службу, які є публічними і від яких залежить доля держави, повинні проходити подібну експертизу на їхню причетність до корупційних скандалів, подвійного громадянства, інших речей, які несумісні зі статусом людини, яка обіймає державну посаду. Тому що ми опинилися в ситуації, коли зараз рясніє інформація, що то міністр, то якийсь начальник державного підприємства, то Президент начебто мали якісь судимості. І вже навіть не знаємо, правда це чи ні. І тому, якби в державі панував такий закон, ми би почули правду з перших уст. До речі, це треба проводити у прямих ефірах, щоб люди відразу це все бачили. Тому як тільки відбудуться Парламентські вибори (сподіваємось, що вони вкотре не будуть перенесені, наприклад, на 2015 рік), фракція «Свобода» у Верховній Раді України одним з перших внесе такий законопроект, який дасть можливість усіх державних службовців перевіряти на детекторі брехні».

Водночас так і не зрозуміло, що «свободівцям» заважає на власному прикладі це продемонструвати і навіщо чекати 2012 року.

Коментарі вимкнені.