Тернополяни кажуть, що в Тернополі “свободний” дерибан

В редакцію інтернет-газети “Погляд” надійшов лист від тернополян. Його зміст подаємо нижче.

Як стало відомо всім тернополянам за останні декілька місяців, цього року місто живе з величезним дефіцитом бюджету. Про це дуже часто наголошують посадовці міської ради тай сам мер постійно нагадує про велику дірку в бюджеті, що залишила їм попередня влада. Але які ж кроки робить мер та його патріотична команда, щоб наповнити казну?

Шукаючи відповідь на це питання ми виявили, що нова міська влада не шукає джерел покриття дефіциту бюджету, а можливості для поповнення казни міста, чомусь ігноруються.

До прикладу – кричущим фактом стало рішення, яке прийняли на 6 сесії міської ради про розміщення торгових павільйонів для провадження підприємницької діяльності.

Зокрема були погодженні розташування торгових павільйонів за адресою:

  • майдан Мистецтв
  • вул.. Львівська
  • вул. Руська
  • вул. Бродівська

Як бачимо вулиці не найдешевші. Але найжахливіше те, місця для ларьків віддають БЕЗКОШТОВНО, БЕЗ БУДЬ-ЯКОГО АУКЦІОНУ!!! До прикладу, за минулої каденції на аукціоні були реалізовані права на розміщення торгових павільйонів у схожих умовах на суму від 75 до 100 тисяч гривень за місце! З такого підрахунку на цьому «безкоштовному» рішенню місто втратило 350-400 тисяч гривень надходжень до бюджету!!!

А це означає лише одне – місту не потрібні додаткові кошти від продажу, чи оренди землі під торгові павільйони. І це не може дивувати, якщо брати до уваги ситуацію з наповненням бюджету!

Хоча треба розуміти очевидне, якщо ці гроші не потрібні місту, то вони потрібні комусь іншому…

Редакція інтернет-газети “Погляд”  звернулась за коментарем до міської ради.

Процедура надання земельних ділянок для розміщення торговельних павільйонів передбачає укладення договору сервітуту. Тобто, земля надається суб’єктам господарювання не для будівництва капітальних споруд, а лише легких конструкцій. Тобто фактично – надається міська земля для тимчасового користування і на ній мають бути споруджені тимчасові конструкції. В цьому випадку міський бюджет поповнюється платою за оренду землі. Надання земельних ділянок за даною процедурою вигідне міській  громаді, оскільки відбувається воно на тимчасовій основі і створює механізм наповнення бюджету платою за оренду землі.
Цифри, які приводить автор публікації є лише теоретичними роздумами, цифри, якими аргументує свою позицію не відповідають дійсності.

-1 thoughts on “Тернополяни кажуть, що в Тернополі “свободний” дерибан

  • 17:27 | 8.04.2011 о 17:27
    Permalink

    Земельні ділянки будь-які повинні виділятись на конкурентних засадах, тобто продаж на аукціоні, або аукціон на право оренди.
    В данному випадку дали своїм визначинним фірмам в порушення земельного кодексу.

  • 17:31 | 8.04.2011 о 17:31
    Permalink

    Сервітут не поширюється на МАФи що стоять придорозі, або на землях дорожного господарства!

  • 09:00 | 9.04.2011 о 09:00
    Permalink

    Цифри, які приводить автор публікації є лише теоретичними роздумами, цифри, якими аргументує свою позицію не відповідають дійсності.
    ====================================
    Чому ж міська рада не надала реальних цифр, щоб можна було зробити висновок.. а так це лише твердження.

  • 18:56 | 27.04.2011 о 18:56
    Permalink

    Тернопіль вже стогне від свободівського деребану.надалу підійшов час платити по боргах і першим в черзі стоїть Сачик П.Л.а це ще той злодюга

Коментарі вимкнені.