Темношкіра студентка тернопільського ВУЗу вчинила дебош в аеропорті «Бориспіль»

22-річна громадянка однієї з африканських країн прибула до України у 2009 році для навчання на запрошення Тернопільського державного медичного університету. Згідно з відношенням, наданим навчальним закладом, сектором громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ їй було надано термін перебування на території України до 5 вересня 2010 року. Однак, 17.07.2010 наказом по медичному навчальному закладу зазначену студентку було відраховано.

Оскільки після відрахування дівчина не залишила територію України, на підставі ст. 32 Закону України «Про правовий статус іноземців» та Постанови Кабінету України від 29.12.1995 № 1074 «Про правила в’їзду іноземців та осіб без громадянства в Україну, їх виїзду з України і транзитного проїзду через її територію» у листопаді 2010 року Тернопільським окружним адміністративним судом м. Тернополя було винесено постанову щодо видворення іноземки у примусовому порядку за межі України, а до видворення її було поміщено в пункт тимчасового перебування іноземців в УМВС України у Волинській області.

27.01.2011 її було доставлено до аеропорту «Бориспіль» для посадки на рейс «Київ-Дубаї-Найробі-Лагос». Під час проходження реєстрації вона повела себе неадекватно, почала кричати та падати на підлогу, чим привернула увагу громадян які на той час перебували в аеропорту.

У зв’язку з тим, що адміністрація авіакомпанії відмовилась від посадки громадянки на літак її було направлено до пункту тимчасового перебування іноземців в УМВС України у Волинській області, – повідомляє ДЗГ МВС України.

Коментарі вимкнені.