Тернопіль радить Януковичу не жартувати з Бандерою

Тернопільська міська рада прийняла 8 серпня звернення до Президента Віктора Януковича і генерального прокурора Віктора Пшонки з проханням вплинути на дії судів, які піддають сумніву законність присвоєння Степану Бандері і Роману Шухевичу звання Героя України

Про це йдеться у зверненні міськради, прийнятому на позачерговій сесії.

“Ми обурені рішенням Вищого адміністративного суду, який залишив у силі рішення Донецького окружного адміністративного і Донецького апеляційного адміністративного судів про визнання незаконними указів Президента Ющенка про присвоєння Степану Бандері і Роману Шухевичу звання Героя України”, – сказано в тексті звернення.

Депутати вважають, що рішення Вищого адміністративного суду є навмисне спланованим заходом напередодні 20-ї річниці Незалежності України.

“Висловлюючи позицію громади міста, ми звертаємося до Президента України В. Януковича і генерального прокурора України Пшонки з вимогою зупинити судове свавілля в державі, залишити спроби вчинення протизаконних дій”, – сказано в зверненні.

Крім цього депутати закликають Президента і генпрокурора припинити маніпуляції цінностями героїчного минулого країни.

Як повідомлялося, з аналогічним зверненням до Президента та Генпрокуратури 5 серпня звернувся Івано-Франківська міськрада.

2 серпня Вищий адмінсуд залишив чинним рішення Донецького окружного адміністративного суду та Донецького апеляційного адміністративного суду, якими ті визнавали незаконним указ колишнього Президента Віктора Ющенка про присвоєння звань Героя України Шухевичу і Бандері.

Ющенко має намір оскаржити це рішення у Верховному Суді.

Янукович упевнений у правомірності рішення Вищого адмінсуду.

Коментарі вимкнені.