Тернопільська федерація однією з останніх «здала» Суркіса

Схоже, президент ФФУ Григорій Суркіс доживає останні місяці, а то й тижні на своїй посаді.

Війна між Суркісом і харківською “опозицією” в особах першого віце-президента ФФУ Стороженка та президента ФК «Металіст» Ярославського, за плечима яких стоїть віце-прем’єр Борис Колесніков, підходить до завершення. 38 колективних членів федерації футболу, що становить понад 3/4 всього футбольного представництва, виступали за скликання позачергового з’їзду ФФУ, на якому і має бути прийнято рішення про відставку Суркіса.

Тернопільська обласна федерація футболу до останнього тримала «мазу» за Григорія Суркіса. Все закономірно, голова ТОФФ і один з найбагатших людей Тернополя Володимир Мариновський добре знав Суркіса по партійній лінії, адже обидва були в СДПУ (о), свого часу Григорій Михайлович включив Володимира Михайловича до складу виконкому ФФУ і той голосував «правильно». А ще голова ТОФФ входив постійно до складу офіційних делегацій під час закордонних поїздок на матчі збірної України. Підтримка Суркіса була в усьому аж до кінця 2010 року. Більше того, на початку 2011-го на сайті ФФУ розміщена інформація: «У рішенні, прийнятому на конференції (напевно, малося на увазі грудневий виконком – авт.), зокрема, йдеться: «Так як Україна вступає в кінцеву фазу підготовки до Євро-2012, вкрай необхідна єдність провідних футбольних функціонерів… Виконавчий комітет ТОФФ пропонує ФФУ проводити чергові конгреси в установлені Статутом ФФУ терміни…».

Однак не минуло й кількох днів, як все перевернулося з ніг на голову. Прихильників Суркіса “дотисли” й у Тернополі. Позачерговий виконком без участі голови Володимира Мариновського, який того дня був на лікарняному, під головуванням в.о. голови, арбітра Андрія Мотики і за участю 11 його членів одноголосно проголосував за скликання позачергового з’їзду ФФУ та за недовіру Г. Суркісу.

Наразі не відомо, чи з доброї волі, чи під тиском відбулося останнє голосування. Доволі дивною є позиція тернопільських чиновників від футболу, які за 1-2 тижні змінюють свої рішення на діаметрально протилежні. Тут можна процитувати повідомлення, які розповсюджує сайт ФФУ, мовляв «потрібні» рішення «вибивають» представники держорганів влади. У свою чергу В. Мариновський і А. Мотика відмовляються від будь-який офіційних коментарів, більше того, керівництво федерації відмовився навіть продемонструвати рішення доленосного виконкому, спираючись на те, що це документ внутрішнього користування. А ще в федерації повідомили, що преса на виконкоми ТОФФ не допускається, а всі рішення можна почерпнути з газети, в якій друкується один з членів виконкому, який у федерації відповідає за зв’язки зі ЗМІ. Незрозуміло, чому виникла така таємничість навколо цього рішення, але факт залишається фактом – тернопільську федерацію однією з останніх (разом з тернопільською до останнього трималася ще й Львівська федерація, але й вона «впала») “приєднано” до числа тих, хто прагне відставки Суркіса…

Віталій Попович, НОМЕР ОДИН

Коментарі вимкнені.