Тернопільські помідори вже не подешевшають

chefcook.ru

Для тернопільських господинь гаряча пора – сезон консервацій. У пошуках дешевих овочів та фруктів вони ідуть переважно на ринок. Господині переконані: власна консервація – крім того, що смачніша, ще й у кілька разів дешевша, ніж магазинна, тому і грошей на овочі не шкодують. Найбільшим попитом на ринку зараз користуються помідори. Ціна кілограма – від двох до трьох гривень. Дешевшими, кажуть продавці, до кінця сезону помідори вже не будуть, – повідомляє TV4.

Помідори і на стихійному ринку у Тернополі вже користуються великим попитом, розповідають продавці. Їх везуть як з Тернопільської області – переважно з Борщова та Заліщиків, так і з Херсона. Сьогодні торгували томатами із Чернівецької області. Пан Микола каже – вирощує помідори сам, доглядати і збирати врожай допомагають родичі.

Пан Микола продавець помідорів каже: «Ну, це вже з 90-х років, як роздали – 2 гектари землі – щось треба посадити, щось треба зібрати, сім’ю кормити треба, роботи нема ніде, а це всьо наші грошики раз в рік»

У якості своєї продукції пан Микола впевнений, отож і не боїться пропонувати овочі покупцям, яких, каже чоловік, не бракує. Та і ціна доступна – дві гривні за кілограм.

Пан Микола говорить: «Помідорка буковинська, чисто екологічна, самі для себе робим, остатки продаєм – дивіться – люди купляють. Бачите самі – я колгоспник, я не перекупщик, самі вирощуєм, на закруточку люди беруть – оце 2 день сьогодні і закінчуєм»

Помідорів із Борщівського району на ринку – більше, вони і дорожчі – є по дві гривні двадцять копійок, і по три гривні. Пані Світлана торгує помідорами, вирощеними у селі Пилипче Борщівського району. Каже – на консервацію їх почали брати ще два тижні тому.

Пані Світлана продавець помідорів розказуэ про цыни: «Така стабільна ціна 2,5 на закрутку вартість такої помідорки. Є різні, є така дешевша – є і по гривні помідори, там люди на переробку беруть на якісь салати, а таку гарну помідору люди беруть на закрутку. Ну 60-50 ящиків можна продати на закрутку, якщо є базарні дні, а так – та всяко буває».

Ціна помідорів залежить від сорту, розмірів та якості овочів, кажуть продавці. І додають – оскільки ціни на них і так невисокі, то найближчими днями і навіть до кінця сезону дешевшими помідори не будуть.

 

Коментарі вимкнені.