Тернопільські спортсмени виступлять на ХVІІ Дефлімпійських іграх

У столиці відбулися урочисті проводи Національної дефлімпійської збірної України на ХVІІ зимові Дефлімпійські ігри, які відбудуться з 18 по 26 лютого в Словаччині (м. Штребське Плесо, Високі Татри).

Народний депутат України, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич представив Національну збірну, в яку входять 12 спортсменів – з Києва, Сумської, Київської та Тернопільської областей.

Назвемо наших земляків поіменно, це Степан Куриляк та Андрій Андріїшин, які змагатимуться в лижних гонках.

До речі, Степан Куриляк уже вчетверте братиме участь у Дефлімпійських іграх. (Срібний призер Дефлімпіади-2003, естафета 3х10км; срібний призер ХVІ зимових Дефлімпійських ігор 2007 року в Солт-Лейк-Сіті (США) – естафета 3х10км).

“Україна – не надто зимова спортивна держава, але ми завжди намагалися добиватися успіху і тут сподіваємося, що наша збірна традиційно досягне високого результату для спорту інвалідів України”, – зазначив Валерій Сушкевич.

На церемонії проводів збірної Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін наголосив на активній підготовці, яку провели спортсмени з вадами слуху, до наступних головних змагань чотириріччя та відзначив, що успіхи українських дефлімпійців зростають від змагань до змагань, від Ігор до Ігор. Він нагадав, що результат нашої збірної  на минулих зимових Дефлімпійських  іграх в Солт-Лейк-Сіті (США) був найкращим за роки незалежності України. Тоді дефлімпійці здобули 7 нагород (4 срібні та 3 бронзові медалі) і посіли 5 командне місце в неофіційному заліку.

“Ми сподіваємося і для цього є всі підстави, що на цих Іграх результат буде таким же, а то й кращим, і від душі бажаємо цього нашим спортсменам”, – зазначив Голова Служби. Він також додав, що на цих іграх Міжнародний дефлімпійський комітет надав право Україні  вперше виступити у змаганнях з гірськолижного спорту, таким чином наші спортсмени виступатимуть у двох видах: гірськолижному спорті та в лижних гонках.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка у вітальному слові до членів Дефлімпійської збірної, їх тренерів побажав покращення результату та здійснення всіх планів.

Українські спортсмени виїжджають на останні збори перед змаганнями і залишаться там до початку Ігор.

Програма ХVII зимових Дефліміпйських ігор 2011 року складається з п’яти видів спорту (гірськолижний спорт, лижні гонки, сноубординг, керлінг, хокей). Також на іграх будуть представлені показові змагання з біатлону та шорт-треку,  які планують включити найближчим часом до програми зимових Дефліміпйських ігор. Всього в змаганнях візьмуть участь 450 спортсменів.

——————————————————————————————————–

Андріїшин Андрій Петрович
Майстер спорту України міжнародного класу

Народився 8 березня 1986 року у Тернопільської області, Зборівський р-н, с. Погрібці.

Лижними гонками займається з 2005 року, у 2006 році був зарахований на посаду спортсмена-інструктора національної дефлімпійської збірної команди України з лижних гонок.

Призер чемпіонатів України з лижних гонок серед спортсменів з вадами слуху.
Дворазовий срібний (гонка на дистанції 20 км, командний спринт) та бронзовий (гонка 1,3 км) призер ХVІ зимових Дефлімпійських ігор 2007 року в Солт-Лейк-Сіті (США).

Тренер: Федорчак Володимир Йосипович.

Куриляк Степан Ярославович
Майстер спорту міжнародного класу

Народився 13 травня 1981 року у Тернопільській області, Монастирський район, с. Коропець.

Лижними гонками займається з 1996 року, у 2001 році був зарахований на посаду спортсмена-інструктора національної дефлімпійської збірної команди України з лижних гонок.

Брав участь у зимових Дефлімпійських іграх 1999 року (Швейцарія), срібний призер зимових Дефлімпійських ігор 2003 року (Швеція) – естафета 3х10км. Багаторазовий чемпіон та срібний призер чемпіонатів України серед спортсменів з вадами слуху.

Срібний призер ХVІ зимових Дефлімпійських ігор 2007 року в Солт-Лейк-Сіті (США) – естафета 3х10км.

Тренер:Глазко Галина Олексіївна.

Коментарі вимкнені.