Тернопільській “Ниві” обласна влада допоможе лише у разі повного погашення боргів

Область допоможе “Ниві” лише у випадку повного погашення теперішніх боргів накопичених теперішнім керівництвом через несвоєчасну сплату заявкових внесків.

Про це на нараді з питань розвитку футболу в області 12 березня зауважив голова обладміністрації Валентин Хоптян. Зокрема мова там йшла про стан стадіонів у Тернопільській області, повідомили у прес-службі обладміністрації.

Так, губернатор наголосив на важливості відновлення футбольних команд, реконструкції стадіонів і будівництві майданчиків зі штучним покриттям для занять цим видом спорту.

– Треба звернути увагу на наші стадіони, – заявив Валентин Хоптян. – У кожному районі має бути хоча б один сучасний стадіон, оснащений пластиковими сидіннями, освітленням та відремонтованими вбиральнями і душовими кабінами.

Також голова адміністрації поставив завдання відновити у кожному районі футбольні команди й активізувати роботу зі створення дитячих футбольних команд.

– Потрібно достойно представляти область у футболі. Тому сьогодні у кожному районі має бути достойна футбольна команда, котру відповідно фінансуватимуть, – наголосив пан Хоптян. – Ми не повинні забувати про дитячий та юнацький футбол. Найближчим часом відбудеться зустріч з викладачами фізкультури. Ми обговоримо з ними питання популяризації футболу й спорту загалом серед школярів.

Керівник області поставив завдання до Дня Незалежності облаштувати всі стадіони на Тернопіллі. Не оминув Валентин Хоптян і запитання про долю ФК “Нива”.

– Допомагати команді “гасити” борги ніхто не буде, – зауважив пан Хоптян. – Так само не йдеться про виділення з бюджету команді 4 млн грн. За моєю інформацією, достатньо бюджету в 1,5 млн грн, аби боротися за місця у верхній частині турнірної таблиці другої ліги. Але якщо теперішнє керівництво клубу не погасить борги, допомагати “Ниві” ми не будемо. Аж до того, що створимо новий футбольний клуб і назвемо його “Галичина”.

Нагадаємо, наразі тернопільська “Нива” у своєму пасиві має чимало боргів – це і левова частка заявкового внеску на поточний сезон у другій лізі, а також боргові зобов’язання перед колишніми футболістами. Про точний розмір пасивів клубу нічого невідомо.

Коментарі вимкнені.