Тернопільський культурист: Нікому з чоловіків не раджу бути присутніми при родах

Gazeta.ua

— Нікому з чоловіків не раджу бути присутніми при родах. Для мужика побачити кохану людину, коли вона безмежно страждає, — це страшний стрес. Я через цей стрес після народження сина на два місяці в депресію впав. Усе мене нервувало, був незадоволений собою і світом, не знав, що робити, — розповідає тернополянин 34-річний Василь Нецко. У місцевій галереї “Бункермуз” виставили 30 його абстракцій. Каже, що малювання помогло вийти з депресії:

— Підсвідомо почав малювати абстракції й відчув, що це моє. Зрозумів, що це як секс — потрібно займатися, щоби почуватися добре.

Василь Нецко професійний культурист — екс-чемпіон України та Європи. Зараз дає індивідуальні уроки місцевим спортсменам, крім того працює масажистом. Малювати почав менш як три роки тому.

— До того балувався — мав олівець і кусок паперу, то часом щось візьму і намалюю. Майбутня дружина коли це побачила, зразу ж купила мені мольберт і фарби. Каже — розвивайся. Я взявся за пейзажі, портрети. Перемальовував картини відомих авторів.

Говорить, що відвідувачі виставки цікавилися вартістю абстракцій. Він іще не визначив їх ціну.

По обіді 20 липня з чорного залу “Бункермузу”, де виставляють картини Нецка, виходить молода пара.

— Обезбашено. Малює так, ніби накурений, — зауважує хлопець.

В іншому залі галереї у цей час експонують виставку місцевих молодих графіків. Відвідувачів не видно.

— У нас контингент обмежений, а реклами сильної не робимо, щоб не прийшлося п’яних хлопців у костюмах “Адідас” звідси випихати, — ділиться волонтер галереї Дарія Веретюк. — На відкриття молодих графіків прийшли більше 100 гостей. Але то переважно були друзі і знайомі авторів. У Нецка гостей було менше, але то були всі місцеві, хто взагалі цікавиться мистецтвом. Жіночки найчастіше зупинялися біля серії картин із насиченими червоними кольорами. Питали: звідки таке життя, така енергія. Я пояснювала, що в автора молода дружина і маленький син. Вони зразу все розуміли.

Нецко говорить, що ідеї картин приходять із підсвідомості. Малює переважно вночі. Помітив, що його роботи пророчі.

— Кілька місяців тому почав малювати острови. Коли завершив, зрозумів, що це Японія. За кілька днів там сталася трагедія. Домалював на картині червону райдугу, в пам’ять про людей, які там загинули. Недавно завершив картину — вийшло зображення торнадо. Тепер боюся, що в світі знов щось страшне може статися.

Картини Нецка висітимуть у “Бункермузі” до 24 липня.
Андрій ЯНОВИЧ, Gazеta.ua

 

Коментарі вимкнені.