Тернопільський “Сокіл” відзначив річницю створення Дивізії “Галичина”

28 квітня – день створення Української Дивізії військ СС “Галичина”. У зв’язку з цією датою молодь Тернопільського “Соколу” розповсюдила листівки з правдивою історією про дивізію.

В одному з пунктів листівки зазначено, що “дивізію військ СС “Галичина” було створено вже після Сталінградської битви, коли не було сумнівів, що німецькі окупанти відійдуть, а прийдуть совєтські, відійде Ґестапо, а прийде НКВД, компартія, тюрми, Сибір і все те, чим нас “почастували” самозвані “брати” в 1939 році”.

“Дивізійники розуміли, що Німеччина програє у війні і вже завтра нашим воїнам доведеться вступити у нерівний бій проти армії “визволителів” – нових поневолювачів України” – зазначив голова ТММГО “Сокіл” Ігор Бойчук. – “Створення Дивізії – це клич для всієї української нації. Недарма вступити у новостворену дивізію зголосилися одразу 82 тисячі українців, з яких було відібрано 12 тисяч найкращих. Надіюся, що зараз знайшлося б не менше патріотів, готових стати на захист своєї країни”.

Довідка: 14-а гренадерська дивізія Ваффен СС “Галичина” – підрозділ у складі військ Ваффен – СС Німеччини, що існував у 1943 – 1945 роках і був укомплектований з українців-галичан. З 19 квітня 1945 року підрозділ отримав нову назву – 1-а Українська Дивізія УНА.

Коментарі вимкнені.