Тернопільський технічний університет відзначився на всю Україну!

25 листопада у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя відбулося урочисте відкриття Наукового парку «Інноваційно-інвестиційний кластер Тернопілля». На ньому виступили: ректор ТНТУ Ясній П.В., директор департаменту наукової діяльності та ліцензування Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Якименко О.В., заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Гоч П.В., голова Західного наукового центру НАНУ Назарчук З.Т., голова Тернопільської обласної ради Кайда О.П., міський голова Тернополя Надал С.В. В роботі міжнародного наукового семінару «Інновації в науці та техніці», з якого розпочав роботу науковий парк, взяли участь провідні вчені України та науковці університетів та інноваційних компаній Індії, Таджикистану, В’єтнаму і Швеції. Основні завдання й напрямки роботи наукового парку представили у своїх виступах директор НП Химич Г.П. , директор заводу газової апаратури «Альфа-Газпромкомплект» Лукасевич С.А. та науковці ТНТУ Паламар М.І., Яськів В.І., Ярема І.Т. та Ткачук Р.А.

Науковий парк створено з метою розвитку науково-технічної та інноваційної діяльності підприємств Тернопільського регіону, ефективного та раціонального використання наявного наукового потенціалу, матеріально-технічної бази вищої школи для комерціалізації результатів наукових досліджень і їх впровадження на вітчизняному та закордонному ринках.

Діяльність наукового парку дозволить покращити інвестиційний клімат регіону, реалізувати ряд важливих наукових проектів в галузі інформаційних технологій, екології та енергозбереження, сприяти впровадженню інноваційних наукомістких розробок у виробництво.

Під час відкриття наукового парку були підписано ряд угод, зокрема: з міською радою м.Тернополя, компанією «ВISS» (Індія), «Trade Corporation” (ПАР), НДІ «Елвіт», ТОВ «ЕСКО Біо-Альтернатива» і ДНТП «Промінь» (Україна).

Коментарі вимкнені.